onsdag 6 november 2013

Gås och annat


Kullabygdens svar på André Segovia Staffan Svensson med moatjé strax innan sitt bejublade solospel.

I går åts det gås med SPF Kärnan. Som jag säkert någon gång tidigare påpekat bör man inte vara mer än två när man äter gås. Gåsen och en själv. Vi var över 70 pers, och mer än en gås hade stekts. Efter skönt gitarrspel av Staffan traskade pensionärerna hem nöjda, mätta och belåtna.

Gourmetsällskapet Brother 2 Brother fyller 5 år till våren 2014. Idag bokades jubileumsresan med destination Spanien, närmare bestämt Puerto Banus i närheten av Marbella. Sex glada grånade, men fortfarande vackra, herrar åker iväg för några dagar för att fira och räknar med lite försmak på sommarvärmen för att inte tala om njutsmak (nytt ord) på läckra tapas och annat gott från det spanska köket.

För övrigt har dagens konsultuppdrag varit ganska skiftande. Det började med att handla på ICA till tant Saga. Det skall göras varje onsdag. Hon skriver en handlelista som överlämnas tillsammans med hennes börs med kontanter och ICA kort. Därefter hjälpte konsulten till med att flytta undan möbler i en stor villa. Man skulle riva upp heltäckningsmattan och plocka fram ekparketten. Det är väl klart att en magnifik tågaborgsvilla byggd 1924 skall ha ekparketten framtagen.

Under tiden dök det upp ytterligare ett handleuppdrag ute på Planteringen. En stackare med fördärvad rygg behövde hjälp och det fick han.

Ibland känner man sig som en scout. Fast vi tar ju betalt.

I morgon skall, ett av stormen Simone nerblåst växthus, köras på tippen. Så visst skiftar uppdragens innehåll rejält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar