måndag 6 maj 2013

Nällornas dag i Södåkra





Det sägs att det finns 41 skäl att äta nässlor. Dom hjälper mot precis alla krämpor, förser kroppen med nödvändiga vitaminer, förhindrar skallighet - bara för att nämna några av skälen.

På näst nedersta bilden hälls det upp nässelgödning i en liten flaska och nederst har det inhandlats brännvinskryddor med nässlor. Tillsammans med olika sorters örter som smakgivare, lär brännvinet smaka mycket gott.
Vi får väl se. Flaskan står nu på tillväxt i köket och det skall den göra i en vecka.

Man kan faktiskt säga att i sig smakar nässlorna inte så mycket, men med allt annat man landar i, får man fram fina resultat. Vem gillar inte nässelsoppa? Här skall man komma ihåg att det krävs en god buljong för ett gott resultat.

Vädret i Södåkra var vackert och det är härligt att det finns entusiaster som lägger ner hela sin själ i ett projekt som detta. Under dagens lopp dök det säkert upp tusentals människor.

OBS! Nässlor heter nällor på skånska.Bara så ni vet!

På tal om skånska så var det skåningen som stod på golfbanan och väntade på att få gå ut. Framför honom stod en stockholmare. Skåningen var osäker på om stockholmaren var färdig och han frågade därför
"har du slått?" Stockholmaren svarar: Nä jag har inget slott. Jag bor i en trea i Vasastan.
Så kan det bli med språkförbistringarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar