tisdag 2 april 2013

Konstrundan i NV Skåne

 Sara Stenlunds fina skulptur på Konsthallen i Landskrona. Sara är 24 år
En liten kaxig myra.

I går var dom kulturella på Fridas gata.
Fikakorgen packades med kaffe och goda mackor och det bar i väg i strålande solsken till Landskrona konsthall och Citadellet. Det var massor av folk överallt.
Inne på citadellet hittade vi så småningom Kerstins kompis och kollega Emilia som ställde ut i en av de gamla fängelshålorna. Fina grejer den damen skapar.Små skulpturer är ett av inslagen i hennes produktion.

Fikan intogs i lä för vinden nere vid Strandpaviljongen.

Nästa mål var hos Dagmar Glemme och Arne i Hasslarp. Dom hade haft mer tre gånger så många besökare i år jämfört med i fjol. Mellan 6 och 800 pers. har dykt upp varje dag. Bland besökarna har också funnits några representanter från HA. Dom höll ju till i deras konstgård en gång i tiden. Huruvida grabbarna var intresserade av konst eller bara att se hur deras gamla "place" tog sig ut, förmäler inte historien. Dom tyckte i alla fall att det gamla pansarskotthålet i baren numera bevarat som kulturminne  var trevligt. För övrigt är ju dessa grabbar ganska förtegna av sig.

 Efter guidad vandring bland diverse installationer och konstverk bjöds det på kaffe och kaka i stugan Dagmars och Arnes gästfrihet uppskattades verkligen av oss och man ber att få tacka såhär i efterhand. Frun passade på att beställa ett ex. av Dagmars nya illustrerade barnbok. Som Odd Fellows blev vi dessutom förärade ett par tallriksunderlägg med fint mönster designat av Dagmar.
Tack så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar