torsdag 4 april 2013

Biljakt

 Aston Martin
Maserati

Vår gamla bil har nu rullat sedan 2004 i 17000 mil. Även om gamla UNO fortfarande tuffar på, känns det som att det är dags att byta till något nyare.

Utöver mästerverken på bild ovan som alltid är ett självklart inslag i min bilsamling (i alla fall i fantasin)
har det tittats på och provkörts Honda, Kia, BMW och fler blir det de närmaste dagarna. Diesel verkar vara ett vettigt alternativ med tanke på förbrukningen, men vi får väl se. Nu när man tillhör det äldre släktet, känns det bra om bilen är lite extra hög och har dörrar både fram och bak. Vi är ju inte lika böjliga längre. KIA kändes bra i detta fallet. En tyst bil är alltid att föredra och där vinner BMW men den var å andra sidan lite låg.

Kära läsare, det är inte lätt. Utbudet är stort, men jag lovar att återkomma när ett slutbeslut är taget.

På tal om beslut så beslöt Löfvén idag att sossarna skall halvera arbetslösheten inom de närmaste åren. Hur nu det skall gå till. Dom brukar gå bidragsvägen och det vet man hur det slutar. Jobb inom 90 dagar skall också garanteras de unga. En vacker tanke, men jag undrar även hur detta skall gå till. Skall myndigheterna gå in och bestämma hur många anställda ett företag skall ha, eller? Nä, det är andra åtgärder som skall till för unga skall få jobb. Ett är att utbildningen ligger i linje med behoven på arbetsmarknaden. En annan grej är att bättra på förutsättningarna till att lyckas för småföretagarna. Det är faktiskt småföretagen som har flest folk i arbete i vårt land.

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar