söndag 21 april 2013

Hög tids dag



Lammet och sparrisen
Skyn och nässelkrämen
Lamm är inte min grej

Två kära systrar


Ibland är det lite tråkigt

Även jag har mobiltelefon numera. En fin gammal Fizz från -90 talet.

Redan tidig eftermiddag dök familjens Masterchef (yngste sonen) upp och bemannade köket på Fridas gata.
Samtliga ingredienser hade redan införskaffats av Frun och till slut serverades det::
En mör och läcker lammstek från OJ som fått god tid på sig i ugnen, färskt vit sparris från Tyskland, karamelliserad vårlök, kräm med färska nässlor från Jordbodalen, nypotatis, stekta murklor och en vidunderligt smakrik sky. En fantastisk måltid! Även om sparrisen spräckte månadens matbudget var det värt det.
Skyn var väldigt koncentrerad vilket gjorde att mängden  blev begränsad till 1 såssnipa. I vår familj är vi inte riktigt vana vid denna starkt begränsade tillgång. Vi är riktiga såsmänniskor, men alla behärskade sig och den lätt redda skyn räckte till alla.

Föremålet ber att härmed få tacka alla inblandade och då tänker jag även på presenten som var en god middag på INOM följd av konsert på Dunkers.

För övrigt är det dags att gå till frisören. Det får bli en satellitklippning , dvs ett varv runt månen. Därefter kan man ta på den vita kepsen igen. Bostonpolisen fick ju tag på terroristbröderna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar