fredag 22 februari 2013

Köpenhamn på sportlovet


Ovanligt med lejonen utomhus mitt i vintern, men på Zoo i Köpenhamn händer det
 
Så bar det iväg till Dronningens By tillsammans med stora barnbarnet under sportlovsveckan.
Vi tog bilen. Det var bekvämast så. Herrn bakom ratten (undertecknad) blev påmind om att infratrukturen runt storstaden hade ändrats betydligt sedan sjuttiotalet då han var verksam där. På den tiden åkte man en liten snutt motorväg till Tårnby vattentorn och sedan via de vanliga stadsgatorna in till centrum. Numera är det motorväg hela vägen in. Trots denna radikala förändring gick det bra ändå. Även om vi helt plötsligt upptäckte att vi av någon anledning var på väg tillbaka igen och  fick göra en U-sväng tillbaka mot city. Det är ju sånt som händer.

Vi hade tagit reda på att det hade invigts en ny attraktion på Zoo. Nämligen "The arctic ring". Här går man i glastunnlar under vattnet och beskådar simmande isbjörnar. Så står det i broschyrerna. Verkligheten var en sovande isbjörn på en liten gräsplätt och några sälar i en bassäng bredvid. Kanske blir det bättre senare, men detta var vad vi fick uppleva. För övrigt var anläggningen fin och påkostad. Donerad av redaren A P Möller.

Full fart var det däremot på både lejon och babianer. Förvånande att dessa arter håller sig utomhus under den här årstiden.

Resten av dagen ägnades åt lunch i en saluhall, shopping och fika. Vi ägnade en bra stund åt besök i en en trendig klädbutik ( Pitch) där det av trettonåringen inhandlades diverse inneplagg  delvis sponsrade av mormor och morfar.

Det minsta barnbarnet som inte var med fick ändå sin del av utflykten och den kom från Disneybutikern. Askungeskorna var för stora så det fick bli en en théservis med disneymotiv i stället. Den överlämnades idag och det rapporteras från Modern att den blev mycket uppskattad.

Visst är det kul att var morförälder!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar