onsdag 22 februari 2012

Vårt älskade Hagen

 Mer idylliskt än såhär kan det inte bli
 Man blir glad av att vara på Hagen

 Mums
 Det är snowracer som gäller
 En fin ljuslykta som tyvärr slocknade snabbt p g a hård vind
 Elise ägnade kvällen åt umgänge med Isak
 Det är klart att tösen skall ha en elektrisk motorcykel. Hon kan ju tuta
 Mamma och Pappa trivs i stugvärmen
Trivas med Mormor

För vår familj är Hagen något alldeles speciellt, eller som äldsta barnbarnet säger: " Man blir glad här uppe."

Hagen, tillsammans med Klinten, är ett soldattorp med anor från 1700 talet. Från början var det två hemman men nu i modern tid är det sammanslaget till ett där värdparet vid sidan om sina ordinarie arbeten driver skogsbruk och ägnar sig åt hästar.

Nämnas bör också att i det lilla skogspartiet mellan torpen huserar just nu Fru Älg, kallad Hälga, med sina två kalvar. Det enda vi såg av dom var färska spår i snön, men dom hade synts samma dag som vi kom upp. Undrar var Hälge har tagit vägen? Det enda vi såg i djurväg var ett litet rådjurskid som dök upp intill stugan för att ta sig en munsbit av något slag. Snacka om att vara nära naturen.

Meningen i år var att det skulle åkas skidor på Isaberg, men vädret var blött, dimmigt och tråkigt  och till stor besvikelse för det stora barnbarnet blev det inget åka av. Vi hoppas självklart att det kommer fler tillfällen framöver.

I 4-5 dager var vi några som trivdes i den sköna tystnaden. Det enda man hör när man promenerar är sina egna steg. Eldandet i spisarna var ett kapitel för sig. Veden var såpass sur att det var nästan omöjligt att få fjong i dom trots flitigt användade av braständare, tidningar och annat eldfängt. Å andra sidan är det en viss avkoppling att sitta ner och tålmodigt försöka få fyr i spisen. Elradiatorerna fick jobba i stället.

Det var också här i det djupa  Småland som vi fick uppleva Björn Ranelids framträdande i melodifestivalen.
Hans rappande ledde honom direkt till final i Globen. Man kan tycka vad man vill om detta, men originell är han!

En vistelse i Hagen utan en tur till Gällstad och alla factory outlets, är ingen hel sådan. Naturligtvis var vi där och det inhandlades diverse plagg. Barnbarnet verkade nöjt med den turen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar