Det började i höstas med en utsökt Montirius Vacqueyras fånr Côtes du Rhone - 2009. Därefter föddes tanken av lillebror att utöver det goda vinet, att även bjuda på en god middag. Detta ägde rum i går.
Eftersom lokalerna här på Fridas Gata är bäst lämpade för dylika övningar, förlades festligheterna hit. Detta innebar, per automatik, att di gamle fick vara med och njuta.
Här kommer menyn:
Créme ninon med räkor.
Detta är en créme på gröna ärtor, hönsbuljong, vitt vin , hackad challottenlök och grädde. I samband serveringen duttades i några stänk mousserande vin som en festlig och bubblig effekt. Till soppan drack vi en klassisk Sancerre. Denna rätten är en gammal klassiker från Tore Wretman
Sedan bjöds det:
Mörad amerikansk ryggbiff med kappa, potatisgratäng med Karljohan svamp, ankleverpastej spetsad rödvinssås
(det gick åt 1 fl rödvin till detta). Sockerärtor bjöds som tillbehör.
Köttet, inhandlat i Delikatessbutiken, fick först en rejäl bryning på järnet och sedan in i ugnen i 125 grader tills en temp på 55 gr var uppnådd Det tog c:a en timma. Vinet passade perfekt till detta
Måltiden avrundades med hjortroncheesecake tillsammans med en kupa Grönstedts Monopol och en kopp Zoegas.
Visst är det gött att ha en gastronom i familjen. Det tycker säkert en nöjd storebror också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar