tisdag 22 mars 2011

Modeblogg?

Här vinkar grabbarna, men det finns en annan bild som jag inte har hittat ännu. Där alla står med händerna i kors framför sig.
 S:k mjukisbyxor. Det finns värre varianter som ser ut som om man väntade på en känd religiös förebilds födelse

Hett säckmode

Jag kan inte påstå att jag har något större intresse av mode. Jag menar att det tar inte upp större delen av min tid. Däremot vill jag gärna komma med några reflektioner . Det är ju många som tjänar grova pengar på sina modebloggar. Här får ni, kära läsare, ta del av mitt första försök att göra ett bestående och kanske ett lönsamt avtryck i modevärlden.Framtiden får utvisa detta.

Se upp Blondie Bella och alla ni andra!

De stora affärsmännen har inget mode. De bör uniform. Såg en bild häromdagen i SvD på 14 män i Volvos kinaledning. Dom bar samtliga mörk kostym, vit skjorta, slips och svarta skor. Dom stod också likadant med händerna i kors framför sig. Undrar om dom har sett sig själva.

Grabbarna på bilderna ovan kan säkert också bli en del av den uniformerade affärsvärlden en gång i tiden, men dom har ännu en bit att vandra. Säckmodet är nog ett av de märkligaste modet jag har skådat. Det kan bara inte vara bekvämt att ha byxorna hängande under sig i stället för på sig. Man ser hur dom hela får dra upp dom så att dom inte rynkar sig runt knäna eller något. Samtidigt gäller det att ha hela och rena kalsonger, helst av ett dyrt märke.

Mysbyxor, speciellt modell häng, är också ett plagg som jag upplever som en en estetisk katastrof. Detta plagg döljer kroppen mycket effektivt, vilket ofta kan vara lite synd. Å andra sidan döljer dom även kroppar som inte alltid lämpar sig för en alltför vågad exponering. Det finns något positivt i allt.

Själv klär jag mig till vardags lite diskret i ett par "märkeslösa" jeans eller ett par manchesterbyxor från Melka.
Ovanpå detta bärs det gärna en enkel och matchande  flanellskjorta . Kalsongerna står det Calvin Klein på inhandlade på en copymarket i Shanghai för flera år sedan och hur äkta som helst. Strumporna som jag bär just nu är köpta på Netto för 10kr/par om jag minns rätt. Dom kommer säkert inte att hålla länge, men det kan vara skit samma. När jag klär upp mig, får jag oftast extern hjälp med slipsvalet. Jag vet inte hur många gånger jag har kommit ner från trappan och mötts av kommentaren: " Du kan ju inte ha den slipsen till den kavajen!" Det är bara att återgå, ta en annan slips och göra ett nytt försök. Jag är tacksam för denna assistans eftersom mitt färgsinne är så gott som obefintligt.

I bekantskapskretsen finns det en del som vågar sticka ut. Häromdagen träffade jag en god vän som hade en ganska dyr danskdesignad skjorta på sig. Det skiljde sig från mängden på så sätt att den hade ett helt avvikande mönster på en arm. Ganska originellt. Även vi seniorer kan sticka ut lite ibland.

Det hetaste modet bara för DIG kommer du framöver att då och då hitta på denna blogg.

Självklart är jag öppen för synpunkter/förslag från er läsare.

Hälsningar

Per Modén

1 kommentar:

  1. Helt underbara reflektioner ang modet idag =D /Christine Landgren

    SvaraRadera