fredag 4 mars 2011

Fredag


Idag har barnpassarna fridag, d.v.s. hunden är här men barnbarnet tas hand om av sin Pappa.
Trots kallt och kulet klimat blev det en långpromenad i Pålsjö skog. Ibland blåste det så att Kenzas öron stod rakt ut, men hon kämpade på och de små benen gick som trumpinnar.

VAD HAR, HÅLLER PÅ OCH KOMMER ATT HÄNDA?
Man har firat 25 årsdagen av mordet på Olof Palme och spekulationerna om vem som är mördaren tog fart några dagar igen med Leif G W Persson i spetsen. Ang. Palmes insats i världspolitiken, gjorde en skribent i Svd en intressant  iakttagelse. Skribenten i fråga är en känd gammal räv, som jag har glömt namnet på, och före detta socialdemokrat.
Han lär ha blivit religiös på gamla da´r också och det blev ju f-n med. I vilket fall som helst, skrev han såhär i stora drag.
Han jämförde socialdemokratin med ett framgångsrikt företag. 1:a generationen bygger upp, 2:a förvaltar och 3:e spenderar. Här menas Branting, sedan Erlander och som nr 3 Olof Palme. Det stämmer ju. Han och Sträng satte sprätt på mycket pengar. Undrar hur det kommer att gå för IKEA? Förmodligen bra, eftersom Kamprad har eliminerat problemet med generationsskiften. Garanten för detta finner man i Lichtenstein. Det skall bli intressant och se hur det går med H&M i framtiden.


Ghadaffi kör hårt i Libyen. Det blir inte lätt att reda ut problemen där nere. Vi har oljan - starka religiösa krafter- avsaknaden av en stark opposition - en tokig diktator - påverkan av starka sociala medier på internet. Sedan har vi Italiens speciella förhållande till Libyen. Där finns en massa starka band historiskt sett.

Mogna bloggare
Nu är jag inte mognast längre. TV-4 presenterade i veckan en flitig äldre bloggare. Han har passerat 80 års strecket. Sån´t gillar jag. Det är aldrig för sent. Börja blogga! Du kan ju t.o.m tjäna pengar på annonser. Jag kollade mitt konto häromdagen och då stod på 7.50 i intäkter. Det går snabbt uppåt.

Avslutningsvis en rolig korsordslösning från Svd:
Fråga: Hall och liten katt.
Svar: Lounge
Det tog tid ,även för en intelligent lösare som undertecknad, att knäcka den nöten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar