fredag 11 februari 2011

Vår på gång? Och lite annat.

Även om det är minusgrader, snöstorm i mellansverige och allmänt smårått här i skåneland, känns det ändå att våren är på gång.
Det är ljusare
Fåglarna kvittrar mer nu
Trädbeskärning är på gång
Gräsmattan skall kalkas (även om det del säger att det inte är nödvändigt, gör jag det ändå). Det ingår i vårpysslet.
Snart skall det ut gödning lite här och var.
Planering av inköp av nya satsbord till altanen har inletts. De gamla, inköpta på ÖB, hade gjort sitt och åkte till tippen .

Nu har väl alla förstått hur mycket våren betyder för mig. Jag kan liksom inte låta bli att komma in på ämnet i dom olika inläggen.

Igår fick bilen sig en rejäl tvätt både ut- och invändigt. Grabbarna nere på Industrigatan mitt emot Kemira gjorde ett bra jobb för 200kr. Gummimattorna blev dessutom bytta. Mina gamla var slitna och på någon hade det dessutom blivit hål. Dom förväxlade helt enkelt mina med någon annans. Dom var betydligt fräschare.
Han som blev av med sina mattor, får cleara detta med biltvättarna.

Från det ena till det andra, har pensionären inga problem med att få tiden att gå. Han har samlat på sig en del uppdrag. Alla helt ideella.
 Såhär ser det ut:
Brf Humlegården - ordf.
Föreningen Ramlösabor -vice ordf.
Odd Fellow - diverse utskott. Har tackat nej till posten som restaurangchef för alla loger och med ansvar för uthyrning av lokaler etc.. Man binder helt enkel upp sig för mycket.
SPF - Medlem i marknadsgruppen med ansvar för power point presentationerna till månadsmötena
 Njutnings- och matlagningssällskapet B2B - Ordf.

Den nakne kocken - nästan

Inget av uppdragen är speciellt betungande och definitivt inte det sistnämnda och tar inte så mycket tid, men sammantaget blir det lite att syssla med. Det känns som att det ligger på en lagom nivå och att inga fler s:k uppdrag känns aktuellt.

Det viktiga är att man som pensionär gör något vettigt och framför allt något som man tycker är kul.

Helt nödvändigt är tid till både motion och en stund på soffan varje dag! Det är nyttigt för kropp och själ.

I en färsk undersökning som nyligen har presenterats, visar det sig att stress är en stor bov i dramat när det gäller hjärt- och kärlsjukdomar.

STRESSA MINDRE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar