söndag 20 februari 2011

Diverse funderingar och aktuella händelser

 Restaurangskolan på Parapeten

Man skulle kanske ut och tågluffa lite!
Kära läsare!

Nu har det nästan gått en vecka sedan förra inlägget och det syns direkt på besöksfrekvensen på bloggen. Jodå, jag har koll på er. Av denna anledningen känner jag inspiration till ett nytt inlägg.
Kalendern den gångna veckan har varit ganska välfylld.

I vissa lägen var det dock bara kalendern som var välfylld. Föreningen Ramlösabor hade årsstämma förra söndagen. Nästan hela styrelsen var närvarande, men inte fler. Ingen övrig medlem dök upp, men det nämnde jag ju i förra veckan.

Vi har lyssnat på ett par som har varit ute och tågluffat i Europa en hel del, båda pensionärer. Det visades många fina bilder och gavs många bra tips. Deras sätt att resa på kanske inte tilltalar alla. Dom tillbringade mycket tid på tåg och järnvägsstationer och kanske inte så mycket på platserna dom besökte. Visserligen åkte dom bekvämt i 1:a klass, men ändå. Det såg dessutom ganska ödsligt ut i vagnarna och kupéerna. Priset för 22 dagar i 1:a klass är lite drygt 8000kr.

I onsdags var jag på en aktieträff på sta´n, men det är inget att skriva om. I ärlighetens namn skulle jag inte reda ut och på ett vettigt sätt förklara alla typer av affärer - företagskonstruktioner som man kan genomnföra. Jag begrep inte hälften själv.

Nytt ämne: Bilen
Även den har börjat att komma upp i reparationsåldern. Tändspolen funkade dåligt häromdagen och bilen hackade. Det visade sig att verkstaden hade en begagnad sådan i lager och efter byte spann vagnen på som den skulle. Det bästa av allt var att dom tog inget betalt för detta. Bilcirkeln är en bra verkstad. Några dagar senare trodde jag att säkringen för instrumentpanelen hade gått i sönder, men det visade sig bara vara ljusreglaget för densamma som stod på noll. Det vara bara att vrida på knappen, så lyste det igen.

I torsdags åt vi lunch på Parapeten (restaurangskolan). Undertecknad hade ett presentkort som vi ville utnyttja. Som sällskap hade tagit med Gunnel och Jan.
Med vita dukar och d:o servetter bjuds det en välsmakande 3-rätters meny för under 150kr. Serveringen kan vara lite darrig, men eleverna är ju där för att lära sig. Efteråt erbjöd  chefen på plats (Lars-Olof) att vi kunde dricka ur de två martinidrinkarna som stod i baren som skyltning för dagens drink.Jag tackade artigt, men avböjde detta frestande erbjudandet. Det var tre rejäla drinkar och följderna vid urdrickning kunde bli svåra såhär mitt på dagen.

Åsså byter vi ämne igen:
Ett tandläkarbesök kan bli dyrt. Jag gjorde en lagning av en redan rotfylld och "död" tand. Det kostade 3000kr. Det kostar att vara vacker i mun.

Politik:
Socialdemokraternas krisgrupp har komnmit med sitt utlåtande ang. partiets framtida politik. Det var en aning svårt att tyda, men i stort gick det ut på att man vill back to basic. Varför gjorde dom ett katastrofval egentligen? Sahlins sista tal visade tydligt vad hon egentligen hade velat göra, men , som vi alla vet nu, utan framgång internt. Hennes föregångare Persson och även Kjell Olov Feldt har varit inne på liknande spår.
Östros och de andra som nu skall ta över, får det inte lätt. Jag tror att många väljare har svårt att identifiera sig med partiet, helt enkelt.
Framtiden får utvisa hur det går.

Arabländer i norra Afrika är i uppror. Nu kommer de gamla diktatorerna att åka en efter en. Dom som har ihjäl folk om dom inte passar sig och dessutom stjäl deras pengar och gör sig själva superförmögna med dessa stulna medel.
Schweiz gör rätt som låser deras tillgångar där.

Nu återstår "bara" problemet vem som skall styra. Någon ordnad opposition har inte varit tillåten. Det kommer att ta tid innan det löser sig.

Nu när vi har löst alla världsproblem, finns bara den förbaskade vintern kvar. Hur länge skall den stanna? I natt hade vi nästan 10 minus. Visserligen skiner solen just nu, men ändå.
Finns det någon som har en lösning?

Nu rundar jag av för denna gången. I kväll kommer barnen. Dock inte riktigt alla. Familjen i Laröd uteblir. Elise har drabbats av influensan och ligger däckad med hög feber. Taskigt läge såhär i sportlovstider. Dessutom skulle hon vara i London och hälsa på sin övriga familj, men det har skjutits framåt.
Middagen blir Italien inspirerad med köttbullar på italienskt vis, tagliatelle, hemgjord pesto och kanske någon god tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar