måndag 16 augusti 2010

Kräftskiva och Flinckmans café

Stilen var åt 30- och 40-tals hållet
Lite loppis på baksidan hos Flinckmans
Glamourhörnan med Lindarw i förgrunden
Flinckmans exteriört och en blivande gäst nyss ankommen per cykel.
Elise lika söt och glad som vanligt

Liv myser hos morbror

Vi lyckades med att samla ihop hela familjen till ett extremt regnigt Humlegården. Det fick bli innesittning och, den för kvällen uppmonterade julgransbelysningen i blåregnet, fick beundras inifrån.

Av någon anledning blev det ingen flitig användning av kameran denna kvällen, men några fina bilder blev det. Dock ej under själva kräftslörpet. Dom kinesiska kräftorna från Pandalus smakade förträffligt ackompanjerade av tacopaj och västerbottenostpaj.

Trots regnet var stämningen på topp hela tiden. Det sjöngs friskt kring bordet och oftast i de flesta tonarterna samtidigt. Den enda gästen som inte uppskattade festen fullt ut var Liv. Hon delade inte övriga gästers vurm för kräftkalas. Det tog en bra stund innan hon somnade in.

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder och det blev en cykeltur till Flinckmans café i Sireköpinge utanför Tågarp. Enl. cykeldatorn är det 5,2 mil fram och tillbaka. Med tanke på rejält kräftkalas dagen innan, bör man betrakta denna utfärd som en stor kraftprestation.

Färden var värd vartenda tramp på pedalen. Den skånska slätten är vacker i sin sensommarskrud. Flinckmans café var en positiv upplevelse. Goa mackor och kakor i annorlunda miljö. Damen i kassan kunde vara syster Flinckman rejält sminkad och glittrig på väg till en föreställning och det är ju en del av deras image. Det kanske var hans syster?

Vägen gick via Raus - Gantofta - Kvistofta - Vallåkra - Tågarp - Sireköpinge och åter via Ekeby -Tjutebro - Tjutebrovägen mot Vallåkra och sedan Kvistofta - Gantofta - Raus och hem till Ramlösa.

Efter detta kunde man med gott samvete sjunka ner i vilstolen behagligt trött och sussa gott en stund före middagen.

Framöver kommer det en rapport om IKEA.Det är bl.a. historien om Arne H:s nya soffa som ser ut att utveckla sig till en fin historia. Kanske inte så kul för IKEA, men sån´t får dom tåla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar