fredag 13 augusti 2010

En händelsrerik tillvaro

Ja, vad skall man säga? Små lustiga händelser och små funderingar kryddar tillvaron hela tiden.

Häromdagen var undertecknad ute på en cykeltur till stadens centrum för motionens skull. Den blev dyrare än en vanlig busstur och heller inte riktigt som den var tänkt från början, må jag säga. Det började på Råå center, eller Raus center som Rååborna hellre vill kalla det. Befinner man sig öster om Landskronavägen , är man inte längre på Råå. Så är det.
Hur som helst, hushållet behövde ett nytt strykjärn. Inköpet gjordes på HEMMA och 750 kr fattigare cyklade undertecknad mot staden med ett Bosch strykjärn i cykelväskan. Bäst i test enl. ICA kuriren. Strykjärnet hade sällskap av en getingfälla inhandlad på Citygross. Den skall fyllas med söt saft. Vi har ju getingrädda gäster på lördag.

Väl inne i city, dök behovet av ett par bra promenad/vandringsskor upp och där stod jag helt plötsligt inne i ECCO:s butik. Ut gick jag 999kr fattigare, men med förhoppningsvis ett par bra skor rikare. Härmed är det sluthandlat för denna säsongen.

Nu kommer det roliga. Väl hemma och några timmar senare, upptäcktes en strumpa på höger fot. Den var inte min egen. Skohandlarens provstrumpa togs aldrig av i butiken utan satt kvar. Undrar om någon lade märke till det på vägen hem? Det hade varit rätt kul. Sån´t bjuder man ju gärna på. Tala om att vara något disträ.
Vad gör man? Den är ännu inte återlämnad, men den ingår säkert i skokalkylen

Visst är tillvaron händelserik. Tog just en titt på v-33 (nästa vecka) den är ju fulltecknad. Jag som är pensionär! Det händer saker hela tiden. Inköpsansvar till 2 kräftskivor, Elise 11 årsdag, Kick-off inför hösten med SPF, uppstart av komposterbart avfall i föreningen, möte med stadsnätsoperatör/byggare, passa Liv, fixardag nästa lördag, två kräftskivor skall genomföras - och Gud vet allt. Det blir nog bra till slut.

Vännen Arne H. har inhandlat en soffa på IKEA och det är en lång och komplicerad historia som jag skall återkomma till lite senare. Jag kan dock redan nu avslöja att han hittills har fått tyget levererat och därför är det ju en del komponenter som fortfarande saknas. Undrar när fötterna kommer? Vi följer utvecklingen med spänning.

Scandic har ringt och vill ha pensionären i matsalen både i morgon och nästa lördag. Han har tackat nej. Båda lördagarna är upptagna av kräftskivor. Hoppas att dom ringer igen. Det känns ju bra att dom kommer ihåg och dessutom uppskattar sin gamle chef.

Slutligen: Har du funderingar kring det kommande valet? Ha inte det utan det är bara att gå och rösta på rätt parti. D v s det f.n största partiet. Har du frågor? Ställ dom direkt på denna bloggen, så får du kanske svar innan valet om du har tur. I vilket fall som helst, är det viktigt att du röstar

Tack för i dag och god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar