söndag 1 augusti 2010

Hantverksmässa i Båstad

Fredagen den 30 juli bar det iväg till Bjärehalvön och Båstad tillsammans med Svenssons. Vi skulle gå på hantverksmässa.

Efter en fantastisk och solig sommar, kom nu den första rejäla regndagen. Det kom i massor tillsammans med styv kuling rakt emot på oss och de stackars utställarna som inte hade förmånen att ha sin monter inomhus.

Ingenting kunde dock dämpa vårt glada humör och att-gå-på-mässa-lust. Utrustade med Skånetrafikens regn-capes, paraplyer och andra mer eller mindre effektiva regnskydd, klafsade vi in på mässområdet. Ibland vände sig paraplyerna, men det hindrade inte vår färd genom de blöta montrarna med sina lika blöta och frusna utställare. Där stod dom och hukade sig bland keramik och annan hemslöjdad dekoration. Många av tingen bar text med kärlek, vänskap och andra vänliga budskap. Någon tyckte att det blev för mycket med all denna djävla kärlek och vänskap!

I inomhushallen hittades dock en trevlig monter full med tavlor, vykort och kylskåpsmagneter.
Det genomgående temat var ko. Vad sägs om danskor,spann-skor, fotbollskor etc etc. Vi roade oss hjärtligt och en och annan present inhandlades.

Efter ca 50mm och två timmar senare, tröttnade sällskapet på mässlivet och kämpade sig fram till en av de få restauranger som inte hade uteservering, åt en god fläskfilé, torkade fötterna, betalade och åkte hem igen.

Vi på Fridas gata tackar härmed herrskapet Svensson som bjöd på en trevlig och blöt utfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar