fredag 30 oktober 2009

Höstlov 2009








































Tisdag och onsdag gick i aktiviteternas tecken. Elise med kompis skulle hållas igång och det är alltid lika trevligt.

Tisdagen tillbringades med kompisen Louise (Lollo) och vi började med en morgonshot på Pistachia d v s färskpressad juice. Därefter åkte vi till Tropikariet som numera är utbyggt och håller på att byggas ut ännu mera. Det mest populära inslaget fanns på 3:e våningen hos lemurerna. Ingen ville dock, till hennes förtret, sitta på Lollos arm. Däremot gick det bättre för Elise, se bilder.

Lunchen intogs på böljan den blå ombord på en rökig Ace Link färja. Röd pölse var det som gällde. I Helsingör tog buss nr 801 oss till Det tekniska muséet. Tack vare Nintendo Wee, lego och en förenklad flygsimulator blev besöket ok. Väl hemma igen, kördes Lollo hem och Elise sov över hos oss.

Onsdagen gick i shoppingens tecken. Vi hämtade kompisen Hanna och åkte till Entré i Malmö. Färden gick bra ända tills vi stannade framför garaget. Då lade Elise en pizza i baksätet och på sina jeans. Snabbt och elegant utan att egentligen må illa. Fläcken i bilen är i skrivandes stund, helt borta.

Entré är stort, nytt och med många butiker. Tyvärr är det så, att 99% av alla butikerna riktar sig till Damer. Någonstans på ett papper såg jag att det fanns en herrbutik (Kjell & Company), men den passerade vi aldrig. Den kunde ju ha underlättat vistelsen för en äldre herre. De unga Damerna fastnade i sminkavdelningen på H&M, se bilder, och utnyttjade deras fria sminkprover. Se bilder.
Modern tyckte dock inte att detta var särskilt bra och morfar fick stränga order om att inte låta sådant hända igen. "Det är ingenting för små flickor", sa Modern. De små flickorna hade säkert kunna stå där framför spegeln med all sminket hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar