onsdag 4 november 2009

Höst- och vinter rusk





Nu är den här! Den tiden på året då det känns som allra tyngst. Mulet, styv kuling, fuktigt och kallt. För gå ut måste man ta på vinterrocken, mössan, varma skor och handskar. DET ÄR JOBBIGT. Redan vid ½4 tiden börjar det bli mörkt. Första snön verkar vara på väg. Se bilden på en inseglande färja med kall och rostig taggtråd i förgrunden och med ett grått skummande kallt vatten runt båten. Ett tomt Tropical Beach och järnvägsmännens förstärker årstidens verklighet ännu mer.

Givetvis finns det ljuspunkter. Det är mysigt på kvällarna med tända ljus och allmänt mys och idag är det "bara" 48 dagar kvar till vintersolståndet och då vänder det igen - minut för minut.
Det ser ett vårbarn fram emot. Till slut men därför ej mindre viktigt, har börsen gått ganska bra i höst, dock med en liten avmattning i oktober. Än så länge bådar det gott för pensionen.

Hoppas att kallelsen från hjärtkliniken kommer snart och att jag behandlad för kärlkrampen. Jag brinner för att kunna motionera ordentligt med promenader och cykling. I dag gick jag delar av Landborgspromenaden mitt i allt rusket. Så fort det kommer ett motlut, tar orken slut och flåset vid. En lätt förkylning gör inte saken bättre. Sjuksköterskan säger att man skall inte träna när man är förkyld. Det triggar igång. Gymmet har fått vänta i snart en vecka nu, men på fredag blir det nog träning av.

Idag var jag förresten och åt lunch med grabbarna på Hjalmars Krog. Viltfärsen var god. Hem till Kerstin medbringade jag en korv med mos, helt enl. önskemå. Tyvärr var korven , som man säger Danmark, spoliert. Hälften fick kastas. Gula Kiosken på Jönköpingsgatan skall få veta detta vid ett lämpligt tillfälle.

Mycket händer i november.

Denna helgen kommer Elise och det är alltid ett trevligt inslag i tillvaron.

Nästa helg åker Kerstin och Maggo till Rögle Kloster och skall leva nunneliv för en helg. Undrar om dom kommer tillbaka? Micke och jag skall ägna oss åt mer kroppsliga förlustelser. Vi skall laga mat och snacka skit. Mer om denna helgen kommer senare.

Helgen därpå åker vi till Småland med Gunnel och Knut. De´e´fint de´

Sista helgen, d v s 1:a advent, blir det gåsamiddag med Maggo och Micke hemma hos oss, Självfallet kommer det rapport.

Vad som återstår är en sittning med Gunnel och Janne för planering av nästa års tågsemester.
Vi reser den 25:e maj och målet ät Italien. Frågan är om vi skal flyga till Rom först och sedan åka runt i Italien med tåg eller om vi skall åka tåg fram och åter genom Europa och vara lite mer begränsade i Italien. I planerna finns att vi skall hyra av Gabba och John i Velva, men vi vet inte i nuläget om det är ledigt. Det är inte det allra lättaste att få tag på Gabba.
Som det framgår ovan, är alla helger upptagna, så planeringen får bli av en vanlig veckodag. Vad gör det vi är ju alla pensionärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar