tisdag 25 april 2023

Nu är det inte vår längre, men ändå...

 

Kommer det att bli en fin gräsmatta?

Skärmgänget samlat


Snacka om kalldusch! I förra veckan satt man i solstolen och njöt, men denna veckan är det hatt på och vantar. April månad är vad den är - opålitlig.

Ja, sedan är det det med minnet. Jag har slutat att titta i mobilen på morgonen efter vad som kommer på TV i kväll. När det sedan närmar sig kvällen, kommer man ändå inte ihåg vad man läste i morse. Ett annat fenomen som dyker upp på äldre dar är t.ex att man skall gå och hämta något i ett annat rum: När man sedan befinner sig i rummet händer det att man har glömt vad man skulle hämta. Känns detta igen?
Egentligen är det ingen fara. Jag brukar säga att när du ställer dig i duschen och vet vad du skall göra, är det ingen fara å färde.

Jodå, det äldre paret på Fridas gata har varit ganska flitiga utomhus. Rabatter lukade, gräskanter ansade och klippta, vårblommor planterade, plattor på altanen rensade och sand nedsopat i skarvarna, sommarmöbler ute, odlingskragen har fått ny jord och gräsmattan är topdressad och gödd.

Dessa aktiviteter kändes i ryggen på en äldre man. Det blev slit och släp med många säckar jord och toppdressing. Nu återstår bara att köra till tippen med allt skräp och att få ner sättpotatisen i tid så att det blir skörd till midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar