söndag 9 april 2023

Familjeträff på påskafton minus 4

 Vad menar han med minus 4? Jo, familjen på Tågagatan är däckade i förkylningar och nödgades lämna återbud. Minstingarna var minst sagt ledsna för detta. Egentligen var vi minus 5 eftersom vår "danska" älskling hade annat för sig i Dronningens By  (jobb och annat)


Bara läckerheter på buffén - sillar, lax i olika former, oxfilé, goda ostar, vit sparris ed hemmaslagen sauce hollandaise, you name it.
Födelsegrisens Moder hade bakat en läcker tårta till desserten.

Huskocken gjorde, som vanligt, en mästerlig insats , Frun gjorde sitt bästa trots sitt onda  bältrosskit. Undertecknad med sina begränsade kunskaper tjänstgjorde som diskare och undanplockare under förberedelserna.
Vi passade på att fira födelsegrisen Liv också. För hennes skull fanns det en varsamt tillagad oxfilé på påskbordet, vilket uppskattades. Den nyblivna tonåringen förärades även med ett pennskrin i sitt påskägg.

För övrigt kan nämnas att Helsingborg hade på påskafton varmast i landet med c:a 16-17 grader under en strålande sol. I skrivandes stund, väntar en vårpromenad med Frun. Hon behöver komma ut och luftas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar