onsdag 2 februari 2022

Inre tjänst


Dubbeldörrarna under vasken hänger lite snett på Fridas gata

Lyckades bara hitta ett löst filter på bild



 Kära läsare!

Det är nämligen såhär att en av köksluckorna sitter en aning snett och stör det estetiska ögat hos paret på Fridas gata. Visst skall det rättas till, men rätt ögonblick har ännu ej infunnit sig. Med hjälp av lämplig skruvmejsel och ev. ett vattenpass, bedömer undertecknad att det är ett ganska lätt jobb. Det ligger i pipelinen, som man brukar säga. Rätt tillfälle skall infinna sig. När det inträffar är det ingen som vet, men att det sker någon gång framöver är helt säkert...

Spisfläkten behöver också en rengöring av filtret. Undertecknad gjorde en besiktning idag, men i skrivande stund är filtret fortfarande inte rengjort. Jag behöver helt enkelt mer tid på att komma underfund med hur man får loss det ingrodda filtret. Det kan ev. ända upp i en konsultation hos någon eller några av de yngre herrarna i familjen. När det operativa ingreppet kommer att ske, är det ingen som vet, men att det sker någon gång framöver är helt säkert.

ÄR DET NÅGON SOM KÄNNER IGEN SIG?

Om denna historia stämmer även på dig, hör gärna av dig käre läsare. Vi kan kanske bilda "De saktfärdigas förening med tummen som inte sitter riktigt där den skall vara". Kanske en facebook grupp? Jag kan också meddela att det blir inte  morgon för då är det städdag på förmiddagen och på eftermiddagen väntas långpromenad med grabbarna. Det är inte så lätt att hitta en lämplig "fixardag" för en pensionär. 

För övrigt kan jag meddela att våren är på väg i Skåne, även om det fortfarande ligger kring nollstrecket. Vintergäcken har kommit upp och yngste sonen börjar redan känna av sin pollenallergi.

Säkra vårtecken. Dessutom gick ju markisen ut för första gången i år i går.( lustig formulering)

Hav förtröstan och tålamod! Det blir bättre! Dessutom är pandemin på väg att avta. Vad mer kan mänskligheten begära?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar