tisdag 1 februari 2022

Innesittning och funderingar

 I dag är det stora innesittardagen (eget påhitt). Alla dagar har ju blivit "döpta" så idag är det läge att sitta inne. Vädergudarna kan inte bestämma sig. Antingen kommer det snö eller regn under dagen . Det skiftar efterhand. Tanken var att ta en promenad på Råå, men Frun var inte klädd för det efter vår inköpsrunda på Maxi.

Stort som en Friggebod


Så var det det här med kärnkraften. Det är klart att vi skall ha det för att trygga elförsörjningen för oss alla. Den nya generationens kraftverk är betydligt säkrare och mer effektiva än våra gamla. De är inte större än en gastank och kan dessutom utvinna energi från avfallet i mycket stor utsträckning. Det kommer kanske inte att bli så mycket avfall som de skall gräva ner i Forsmark. Tydligen är det fortfarande mycket "bränsle" kvar i kopparrören som kan utnyttjas av de nya kraftverken. En energislukande industri kommer att ha sitt eget lilla kärnkraftverk.

Tänk att få slippa dessa, ur energisynpunkt opålitliga och mullrande vindmöllor, i  vår vackra natur och hav. Vem vill förresten vara beroende gas från Hr Putin? Han kan stänga kranarna precis när han vill. Så ser det ut i dagsläget.

Tro mig, jag kommer att få rätt! Skicka ett SMS till min viloplats och håll mig underrättad.

Tyvärr lär vi få leva med extremt dyr el ett bra tag framöver. Där rök den höjningen av den fasta lönen från Moder Svea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar