torsdag 10 februari 2022

Här varde det ljus

 Helt plötsligt är det ljust kl 17!

Dagens vandring med grabbarna gick genom Viskängen, Närlunda, Jordbodalen, Adolfsberg/Ragnvalla (osäker på var gränsen går mellan dessa två stadsdelar), Sofieberg, Filborna, Rosengården, Olympia. Det blev nästan 7 km eller 11700 steg enligt apparaten i fickan.

På Adolfsberg bjöd vandringsvärden Jan på,  för dagen, nybakade bullar till kaffet. De slank självklart utan svårighet.




Som traditionen bjuder samtalades det om allehanda världsnyheter. Alla löstes. Villa- och bostadsrättspriserna fortsätter at skjuta i höjden. En 3:a i Stockholms innerstad kostar idag runt 7 miljoner! Man undrar ju hur folk har råd till det, men det finns många i den yngre generationen som tjänar upp till 200.000kr/mån. Ibland är de 2 i familjen som har lön på den nivån. Det är mer av statsministern kvitterar ut. Med låga räntor på det, är det uppenbarligen möjligt för ganska många att lägga upp/låna flera miljoner för sin bostad.

Tidigt -70 tal köpte undertecknad sin första bostadsrätt: En 3:a för 2.500kr och månadsavgift på c:a 500kr. Det var då det... Månadslönerna var ju inte riktigt uppe i dagens nivå. 2-3000 kr/månad tror jag.

Vad har morgondagen i sitt sköte? Jo, det är fredag. Som alltid betyder det en god middag på Fridas gata med lämplig dryck därtill. Innan dess skall vi dock ta oss ut till Väla och tala med vår mobiloperatör. Vi får inte riktigt ihop deras fakturor. Bl. a debiteras vi för en försäkring på 99kr/mån. som vi inte har beställt. När vi ändå är ute på Väla, blir det en runda i diverse klädbutiker för att leta fram lämplig "alla hjärtans dag" present till de små barnbarnen.

Åsså var det världsläget:

Regeringschefer och andra ministrar åker kors och tvärs och talar med varandra. Många har besökt Putin för att få honom att dra tillbaka sin uppladdning runt Ukraina. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen: LÅT DIPLOMATIN SEGRA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar