lördag 15 januari 2022

Pandemitider

 




Nu har herrskapet på  Fridas gata inlett omikronläge (=stabsläge?). Det innebär nästan total avsaknad av socialt umgänge med familj och goda vänner inomhus, beställa mat på nätet, inga konditoribesök, inga 
evenemang med mycket folk, skyddsmask på om det skulle bli trångt, undvika bussresa - Ja, listan kan säkert göras längre, men ni förstår. Vi räknar med att denna livsformen skall vara januari ut. Kanske längre, men det hoppas vi inte.

UR LED ÄR TIDEN

Mitt i allt detta omikronelände skramlas det med vapen hos våra grannar österut. Putin tycker att han skall förbjuda NATOS utbredning österut, men vill i stället själv växa med sin diktatur västerut. Hans trumf på hand är gasledningen till Tyskland som han redan har börjat strypa så smått. Tyskland är helt beroende av den ryska gasen efter det att de stängde ner alla sina kärnkraftverk. Nu står de där med skägget i brevlådan. Bygg ut kärnkraften snarast! Gäller även Sverige. Här står vi skåningar och är helt beroende av ström från Norrland som de  själva kommer att behöva till all ny industri och som inte effektivt kan levereras till södra Sverige p g a undermåliga ledningar. Karlhamnsverket eldar på för fullt just nu och smutsig dyr el importeras från Europa

Putin vill expandera precis som under sovjettiden eftersom han betraktar väst som ett  hot. Känner någon till om något västland, undantaget Hitler för 80 år sedan, som har hotat honom i nuläget? Nej, så ligger det till. Nu står han där med 100000 man vid gränsen till Ukraina och skramlar med tunga vapen.

Sedan kan man ställa sig frågan om han har råd med en storkonflikt med Europa och i förlängningen USA. Rysslands ekonomi är inte större än Italiens och det är ju inga strålande siffror.

Låt oss hoppas att allt lägger sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar