onsdag 26 januari 2022

Lägesrapport

 Jodå, vi i pandemibubblan lever fortfarande utan något direkt socialt liv tillsammans med familj och vänner. Men snart vänder det. På gång är att omikron spridningen inte längre skall betraktas som en pandemi utan en årligen återkommande epidemi precis som alla övriga. Nu ser vi verkligen fram emot den dagen då restriktionerna upphör!

Fyllda paprikor på gång


Voila



Det är viktigt att hålla sina ornitologiska kunskaper på topp

I helgen blev det fyllda paprikor till middag. En riktig höjdare, se bilder. Recept kan erhållas av husets kökschef.




Livet i Arne Tammers anda fortsätter. Han får en kvart om dagen. Det kostar dock några Panodil då och då för att lindra smärtan i någon överansträngd "muskel", men det kan det vara värt. Frun gympar med Sofia, så visst rör det på sig på Fridas gata. En rask promenad varje dag blir det också. Vart färden går idag, är ännu ej bestämt. Lunchen skall först serveras

Sedan var det här med krisen i Ukraina. Jag är tveksam till att Putin invaderar Ukraina. Han har helt enkelt inte råd. Rysslands ekonomi är inter större än Italiens. Bara nu alla diplomater ser till att han tappar ansiktet för mycket. Det är å han kan bli farlig genom ogenomtänkta handlingar.
Tyskland står där med skägget i brevlådan med gas som de måste köpa av ryssarna levererad genom den nya gasledningen genom Östersjön. Det blev dyrt när Merkel lade ner kärnkraften Nu har visserligen amerikanarna lovat att leverera gas, men den blir dyr. Den skall tas till Europa med båt.

Börsen hoppar upp och ner och ät ganska skakig. Ha is i magen och sälj inte i panik. På sikt stiger alltid aktier. Det har man konstaterat de sista 100 åren. Sprid riskerna. En äldre man på Fridas gata kanske börjar att sälja om några år. Allt för att sätta lite guldkant på tillvaron på äldre dar. Typ göra lite kul saker tillsammans med barn och barnbarn. Det räcker väl att det finns medel för en anständig begravning? Barnen befinner sig i direkt ekonomisk dilemma. De har det ganska bra ställt, så den biten känns inte överhängande akut. Mitt motto: Vi skall alla i familjen hal kul medan vi lever, sedan kan det kvitta som man säger på Macken.
Go´ middag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar