lördag 1 januari 2022

2022

 


Då har vi lagt ytterligare ett förlorat år bakom oss. Pandemin gör sitt jobb och begränsar kraftigt vår rörelsefrihet. De som är ovaccinerade hjälper till med att ställa till det. År 2022 börjar med full fart på omikronvarianten med alla de begränsningar det innebär för människan. Låt oss hoppas att det hela lägger sig på en rimlig nivå s.a.s.

Hur som helst, igår på nyårsafton gästade vi Hult/Suu på Karlsgatan. Vi började med att lyssna och beskåda en fantastisk konsert av Berlinerfilharmonikerna i en direktsändning till Röda Kvarn.
Därefter bjöds det på trattkantarellsoppa, en läcker kolja i lika läcker sås och gröna ärtor. Det hela sköljdes ner med en god vältempererad Riesling från Alsace. En "eftersittning" med lämplig dryck och tilltugg tog vid och plötsligt var klockan tolv, bubblet kom fram och alla var nöjda och glada. Fridas gata 115 tackar allra ödmjukast för en fantastisk kväll. Klockan närmade sig 03.00 innan hela huset kom till sängs.

I skrivande stund har julen åkt ut med buller och bång. Vi skall ju ta oss upp till de djupa skogarna på det småländska höglandet i morgon. Storasyster Gunnel och Knut är redan på plats på Hagen. Det rapporteras att inte en enda liten mus har visat sig i stugan. I fjol var det rena rama invasionen, men det har jag säkert redan nämnt i tidigare inlägg.
Innan avfärd skall vi förstås uppvakta tvillingarna på deras 8 årsdag. Det blir en frukosttillställning kl. 09.30 på Tågagatan.

Trots sent nyårsfirande började 2022 med en rivstart!
Kärlek på Hagen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar