söndag 26 december 2021

Och julen vara fram till påska...?

 






'
Skinkan var extra saftig i år. Scans delikatess



Klart att jag också fick julklappar


Bäbisen



Intet är som väntans tider...

Gösta med juldekoration

Kalle tar studenten och Elise var inte gammal (fotot satt på en present till Elise)

På julafton samlades hela stora familjen på Fridas gata.
15.00 Glögg och pepparkakor
15.05 Kalle Ankas jul
15.06 - ca 17.00 En del barn tyckte att väntan på julklappar var olidligt lång.
17.30 ca Tomten lämnade säcken med klappar utanför dörren. Han gick aldrig in p g a corona rekommendationer.
17.35 c.a Utdelningen började och Liv kämpade sig igenom all rimmen med nissarna sprang ut med dem till mottagarna. Det var inte alltid lätt att läsa, men paketen fann sin rätta mottagare.
Det prasslades, slets i snören och glada rop avlöste varandra. Jag tror att alla blev glada för sina efterlängtade presenter. Jag kan inte räknas dem alla... En ny I-phone till Liv satt inte fel av glädjeropet att döma.
Efter allt ståhejet med klapparna var det dags att sätta sig till bords   och njuta av alla läckerheterna komponerade, utvalda och även egentillagade av Mormor/Farmor Kerstin. Självklart saknades inte varken sillarna (Brantevik icke minst) eller Janssons. Jodå, vi var ute och köpte ansjovis i god tid. Den tog nämligen slut i butikerna innan jul. Studera noga alla bilderna. För första gången fanns det även revben på menyn ( ej på bild.) Står på spisen bakom tillsammans med prinskorvar och julköttbullarna. Vi hittade ICAs färdiggjorda i en paket och det blev succé.

Gästerna lämnade runt 22.30 och undertecknad drabbades av rejäl trötthet och rekommenderades av Frun att gå och lägga sig, vilket han hörsammade alltmedan hon återställde bostaden till beboeligt skick efter allt festandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar