Så har det hänt igen!
I natt vaknade jag sittande på "skyddsmadrassen" undrandes vad jag gör här. Jag vill minnas att jag drömde om en råtta som bet mig i tån - ganska obehagligt. Förmodligen har jag sparkat till ordentligt för att skaka av mig det drömda odjuret. En slags mardöm, kan man väl säga om detta.
För övrigt är hälsotillståndet väl och en läcker middag väntar. Det blir risotto med scampi med där till lämplig dryck. Recept nedan.
RISOTTO MED SCAMPI A LA KERSTIN
4 PERS
Detta
behöver du
4
dl avorioris
2 schalottenlökar
2
msk smör
1
dl vitt vin
8-9
dl fiskbuljong
2-3
dl färskriven parmesanost
400
gr scampi
Färsk
spenat
Cocktailtomater
Röd
chilli
Vitlök
Såhär
gör du:
Värm
fiskbuljongen – 2 fiskbuljongtärningar i 9 dl vatten
Hacka
schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk.
Häll
i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter.
Tillsätt
vinet. Späd sedan i omgångar och under omrörning med den varma buljongen. Låt
riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
Koka
på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna
parmesanosten och ev. en extra klick smör.
Salta och peppra, stek den tinade scampin hastigt
i 2-3 minuter.
Samma
sak gäller för, chillin och vitlöken
Vänd
ner scampi, spenat och halverade cocktailtomater efter en sväng på scampijärnet
i risotton. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar