lördag 9 februari 2019

Några funderingar kring den svenska politiken

Bildresultat för reformister

Bildresultat för liberalerna


Nu är det liv i luckan lite är och var. 
Reformisterna - ett utbrytargäng som har lagt sig till vänster om Löfven. Varför lierar de sig inte direkt med Sjöstedt? Jag menar att han vill ju också ha 35 timmars arbetsvecka, höjd arvs- och förmögenhetsskatt, marginalskatt etc. 
Betr. liberalerna finns där en grupp som tycker att de skall avbryta samarbetet med sossarna.
Man får en känsla av att en del partier håller på att rämna inifrån och kanske falla bort.

Längre till höger jäser det också en del. Jag tänker på moderaterna versus sverigedemokraterna. 
Det finns många moderater som vill liera sig med SD och det sker redan i praktiken ute i kommuner och landsting.

I framtiden har vi kanske bara V till vänster och SD till höger. KD är inne i en intressant utveckling med den rappa Ebba vid rodret som hon styr med skicklig hand.
F-n vet om man inte skal stötta Ebba i framtiden. Mig veterligt finns det inga interna stridigheter i det partiet. Det verkar ganska stabilt. Jag tror också att de religiösa rötterna spelar allt mindre och mindre roll i partiet.
SD är inget alternativ för undertecknad. De har för mycket smutsig byk i säcken. Deras inställning till EU ät känt. Likaså till abortfrågan etc etc.. Vi lever i en orolig värld med massor av flyktingar överallt. Är det någon som har tänkt på att upp emot en miljon har lämnat Venezuela?

Om Sverige hanterar flyktingfrågan på rätt och humant sätt är det till gagn för både nationen och den enskilde individen. Tänk tvärtom! Krig i vårt land och vi tvingas att fly. Det är fullt i våra grannländer och vi måste dra vidare och blir inte insläppta någonstans för att starta ett nytt liv, jobba och göra rätt för oss och bidra till det nya landets välfärd.

Sedan får det inte vara så att en flyktingfamilj tjänar mer på att leva på bidrag än att jobba! Det är i sådana lägen som hat uppstår.

Nä, nu får det vara slut på det seriösa för idag.

Bloggaren önskar er alla en mysig och skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar