Detta receptet är en riktigt höjdare och dessutom går det ganska snabbt. Även barn och barnbarn uppskattar anrättningen:
Pasta med kyckling och ädelost.
En riktig höjdare!
Antal
per/st 4-5
Tillagningstid 15-20 min
Tillagningstid 15-20 min
4 kycklingfiléer (lårfilé går precis lika bra om inte bättre)
1 röd paprika
1 purjolök
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan ta lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt crême fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta.
Tips:
Var generös med vitlöken! Jag pressar ner 4-5 klyftor.
Tagliatelle gör sig bra i detta sällskapet.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar