söndag 9 december 2018

Full fart med förberedelser










Idag inträffade den stora pepparkaksbakardagen med barnbarnen. Flitiga små barnahänder bearbetade degen med kavlar och mjöl och plåtarna fylldes med änglar, grisar och en massa andra figurer. Viss hjälp hade de dock från några vuxenhänder. Varsin burk med pepparkakor blev det att ta med sig hem.

Efter en gourmetlunch bestående av Felix köttbullar, pasta (penne) och ketchup avtågades det till Ramlösa julmarknad i Brunnsparken.Där bjöds det på chokladmunkar, pysselbord, skumtomtar och ett besök hos tomten. De minsta barnbarnen tvekade dock och stannade utanför "grottan". Barnet som gick in meddelade tomten att hon skulle till Norge över julen, men han lovade att ta en tur upp dit. Vi får väl se hur det blir med den saken.

En härlig och intensiv dag! Efter alla barnens avfärd med resp. föräldrar och seniorernas återställande av bostaden efter de smås ommöbleringar, var det avkoppling som gällde.

PS Fadern till de minsta hade synpunkter på dagens massiva sockerintag och pläderade för en längre tids helt sockerfri diet. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar