söndag 17 augusti 2014

Valvindar blåsa röda och blåa...

 

Nu närmar sig upploppet och det är full fart på politikerna!

Rheinfeldt tog ett nytt grepp och propagerade för öppenhet och generositet i flyktingfrågorna.
Ett vågat grepp men bra! Vi skall komma ihåg att våra invandrare har tillfört mycket till vårt land.
Titta på London och New York. Där lever och verkar alla tillsammans oavsett etniskt ursprung.  Han gjorde också klart att det finns inget utrymme för tunga reformer eller fler skattesänkningar. Klara besked.

Den rödgröna sidan har ju lovat en hel del vid det här laget, men var finns pengarna?

En hjärtefråga för de flesta är vården. Här måste ske förändringar! Undertecknad tror inte att det offentliga kan ge en bättre vård är de privata. Däremot behövs det mer resurser, nya regler vid upphandling och professionella upphandlare  som ser till att vårdgivarna gör sitt jobb på ett värdigt och bra sätt för sjuka och gamla. Här behövs resurser och en garant för att vården drivs på ett mänskligt sätt parallellt med god effektivitet. Den regering som inte ser till att ordna upp detta, blir inte gammal.

I dagsläget är det billigaste anbud som gäller - utan hänsyn till kvalité. Detta är fullständigt barockt!
Man får alltid vad man betalar för. Ambulanssjukvården, färdtjänsten etc. är lysande exempel på detta.

Margot Wallström är tillbaka. En sympatisk person, men vad har hon egentligen uträttat? Är det någon som vet? Ett tag såg det ut som att gamle Persson också skulle göra come-back - nu som utrikesminister - posten som lär vara vikt för Margot om det blir rödgrön seger. Hon och Persson är, som bekant, inte de bästa vännerna. Förvirringen var total. Nu visade det sig att ryktet om Perssons återkomst var osant.

Mvh
En bloggande amatörpolitiker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar