söndag 24 augusti 2014

Från slott till koja under en weekend

 Desserten
Ett vackert hus från tidigt 1900-tal
 Rejält med plats - ca 15 rum
 Utsikt från altanen. Thor (roboten) klipper gräs varje dag 7 dagar i veckan.Här behövs inga kollektivavtal och löneförhandlingar.
 Småländsk idyll
 Undertecknad mitt i den
 Det blev en läcker paj till lunch
 Utsikt från grillen
 Det finns gott om Karl-Johan svamp i år
Utsikt från toan på Hagen. Bättre än så kan det inte bli.

Helgen började med en syskon/kusinträff. Det stora samtalsämnet var, som det brukar vara på denna typ av tillställning, släkten
Vad som framkom om undertecknads rötter på fädernet var en dramatiskt historia med spel och dobbel där stor gård, värd 1 miljon, spelades bort i poker någon gång under -30 talet.. Det var en hel del pengar på den tiden. I ung. samma veva hotades med skjutvapen när orsaken till undertecknad och hans syskon försökte dra iväg med någon annans hustru.

Där finns  fler hundar begravda, men de ovan nämnda får räcka för denna gången. Där fanns, som sagt, en del rötägg och elakingar men samtidigt  gott om goda människor också. T.ex vår fina farfar och trevliga kusinen med d:o son , nu hemkomna efter många år  i utlandet.

Det känns bra att vara uppblandad med hederligt bohusländskt fiskareblod från mödernet som kanske har neutraliserat bort några inte lika rekordeliga drag från den danska sidan.

Fortsättning följde på vårt älskade Hagen i den djupa småländska urskogen. Det bjöds på god mat och dryck och svampen lyste med sin närvaro denna gången. Just nu tas det hand om Karl- Johan svamparna nere i köket.

Under svamputflykten lyckades sällskapet gå vilse och befann sig plötsligt på ett, för oss, helt okänt område. Undertecknad hade inte sin mobil med, en annan mobil tyckte att vi var i Danmark och en tredje funkade inte. Efter samtal med vår hemmansägare med god lokalkännedom hittade vi dock hem igen. Vi var ute ung. 1 timme längre än vad vi tänkt från början. Denna gången med korgarna fulla med Karljohan svamp. Det smakade gott med en kantarellpaj med gårdagens skörd efter det äventyret.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar