tisdag 17 december 2013

Fönsterputsning

Efter Sven-Bodils härjningar har efterfrågan på fönsterputs stigit markant. Så mycket att undertecknad har fått rycka in som extraputsare.

Utrustad med riktiga grejor som fönsterputsare använder har amatören börjat sitt nya värv under femtiofem plus fana.I utrustningen ingår bl. a en oval blå hink. Självklart används ett tvättmedel speciellt framtaget för yrkesfönsterputsare. Jag efterlyste en koppling  så att kunna fästa hinken på dragkroken,precis som de stora grabbarna gör, men det fanns ingen sådan koppling tillgänglig.

Det gäller minsann att lära sig hur alla de olika fönstermodellerna fungerar så att man öppna och ta emellan och snurra runt för puts av utsidan. Det kan vara lite knepigt ibland och kan ta lite tid. Sådan tid debiterar jag inte kunden. Lite läropengar blir det alltid i början av en karriär.

Jag vill passa på att nämna att många fönster i Helsingborgshems lägenheter är gamla som gatan och borde ha bytts ut för länge sedan. Förmodligen försvinner en hel del energi rakt ut till kråkorna. Trots att de gamla fönsterna skall vara delbara,så funkar det inte alltid. Gissa hur dom rutorna ser ut.

Egentligen är det inte mitt problem, men det är inte fair mot hyresgästerna att så dåliga fönster fortfarande finns kvar. En del av dom är säkert uppåt 40 år gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar