måndag 7 oktober 2013

Uppdatering

När en dator går sönder, gäller det att välja rätt reparatör. Det gjorde inte jag. När tangentbordet pajade kontaktade jag AL DATA på Södergatan. Det skulle ta ett par dagar och kosta 500 spänn. Dagarna blev till veckor och inget hände.Don skyllde på svårigheter att hitta ett till just min dator.
Sanningen var snarare att han gick och väntade på att det skulle dyka upp en gammal dator med samma tangentbord. Det gjorde det uppenbarligen inte.

I fredags tog jag tillbaka maskinen och lämnade in den till Helsingborgs Dataservice på Gasverksgatan 31 och nu sitter jag här med ett nytt tangentbord efter 2 dagar! Dom är  seriösa. Gå dit om du har strul med datorn.

En del annat har ju inträffat de sista veckorna. För någon vecka sedan var vi några "gubbar", närmare bestämt B2B, som besökte Clarion Grand Hotel och åt en läcker middag a la deras nya koncept skapat av Marcus Samelsson. Ni vet snubben som driver bl a Aquavit i N.Y.

Maten och service var på topp. Dessvärre visade det sig dock att man har exakt samma meny på alla Clarion hotellen. Hur smart är det? Det är nästan som Scandic fast värre. Scandic har åtmionstone producerat antal olika menyer att välja mellan beroende på vilket hotell man besöker. Det finns ju affärsmän som reser runt mellan de olika hotellen. En av oss som var på plats, hade sett samma meny vid ett antal tillfällen under en rundresa.

Det är bara att konstatera att många hotelloperatörer inte har fattat att man ofta har ett par hundra gäster i huset = potentiella besökare av deras krog. Gissa var dom tar vägen. Rätt! Dom går ut på sta´n och äter.
Operatörerna tjänar ju mer på att sälja rum än mat. Där har vi förklaringen till det kortsiktiga tänkandet.

NU HAR JAG KRÄKT NOG OM DETTA!

Ett lysande undantag är Scandic Imperio i Hamburg. Dom har sin egen profil och sin egna meny med vällagad mat till facila priser.. Servicen ligger på topp och det finns gott om personal. Var i Sverige står det en kock ute i frukostmatsalen och steker ett ägg eller något annat "special" till gästerna?

Ett litet collage från ett grönt, vackert och soligt Hamburg i oktober när vi var några glada på besök.



Födelsegrisen bjöds på ett mellanmål på hummer och champagne. Några andra åt ostron. Detta var presenten från vännerna som transporterade oss till Hamburg
Mellanmålet intogs på en helt vanlig lite drop in bar i en galleria. Undrar om ett sådant koncept hade funkat på Väla?

 Scandic Emporio. Centralt och bra
 Annorlunda statyer längs med fasaden
 Det kom en kastvind precis när dom skulle sätta på hattarna på husen
 Efter några miljarder till får hamburgarna ett operahus så småningom
 En tur på Elbe hör till



 Det är inte enbart stora Mercedes, Audi och BMW som gäller
 St Michaele Kyrka. Vackert!



 Våra matvanor var mycket enkla. Endast det bästa var gott nog.
Brahms fiskrestaurang på Kajen 12 är värt ett besök
Marulk med risotto

Nu blir det inte mer bloggeri i dag. Jag ber att få återkomma

Ämnen som återstår är:
Teaterbesök
Lite politik
Konsulentverksamheten
Fysisk form -motion -. rörelse etc.
Amerika
Och kanske det fina vädret.

Ovanstående kommer att portioneras ut efter hand.

God natt och sov gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar