torsdag 26 juli 2012

Sommar på Österlen

Lillehemsgrisar
Välkomstdrinken
 Himmaplockade kantareller på toast
 Ett utsökt alsacevin till den varmrökta laxen från Lasses rökeri på Råå

 Här ligger laxen tillsammans med läcker laxsås och helt nyskördade potatis från värdparets egna odlingar
 Himmaplockade himmelskt läckra skogshallon
Allt finns hos  Clas Ohlsson

 Grafitti på Österlen


 Kiviks Art Center

Ulf Lundell gillar inte denna installationen. Han känner sig iakttagen. Vi såg ingen bostad i närheten...
Det var allt mellan 11 och 15 grader i vattnet
 Att sätta upp ett tält är en konst
Eller hur?

 Ett överraskande möte mellan två systrar
 Stor grillfest på kvällen
Resan avslutades med köttbullar i gräddsås på Fritidsstugan i Ystads Sandskog 


Kära läsare!

När man svängt av från väg E-22 och kört en stund, lämnar man allt vardagligt bakom sig och insuper Österlens skönhet, atmosfär och stillhet. Det är en lisa för själen. För att hitta den sista biten till Lillehem, fick vi ta till gps:en i mobilen och den får betyget: Med berömd godkänd.

Som det framgår av bilderna, var vädret strålande och herrskapet njöt storligen av tillvaron och lät sig tas väl hand om av det gästfria värdparet i Lillehem. Fyra fungerande cyklar fanns på plats och en hel del vackra turer gjordes i det vackra landskapet. Någon gång skall undertecknad cykla på den gamla banvallen mellan Degerberga och Kristianstad. En sträcka på 3-4 mil i en betagande natur.

Mötet mellan systrarna var kul. Ingen av dom kände till varandras tillfälliga vistelse på Österlen. Mötet ägde rum på en badstrand invid Ravlunda skjutfält. Snacka om tappade hakor! Storasyster som inte var med,kommer säkert att få en mer detaljerad rapport.

Lite smolk i bägaren blev det dock. Uppfödaren av Lillehemsgrisarna hade i stort sett ingenting i diskarna. Allt var slutsålt och det enda som därmed blev inhandlat var några grillkorvar. Ett annat litet smolk var också att det blev aldrig av med någon svampplockning. Hoppas att det dyker upp fler tillfällen.

Trots ovan nämnda smolk, har svårt att nu i skrivande stund , komma på någon finare upplevelse än den vi hade på Österlen denna veckan.

Tänk om man hade ett eget litet paradis på Österlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar