lördag 14 juli 2012

Jazzfestival i Köpenhamn

 Vi började i Krögers Familiehave
 Med goa sillar och lämplig dryck. Glaset har innehållit OP Andersson
 Är man i Danmark skall man har riktigt fitt på brödet



 Här lyssnas det på Ricardos Jazzmen. Där ölglaset står sitter normalt fotografen



 Ricardos Jazzmen
 En båttur på Köpenhamns kanaler ackompanjerad av glad musik. Lägg märke till upphängningsanordningen till baryton saxen. Vanliga vattenledningsrör med böj duger fint.
Är man i Danmark, hör Gammeldansk till.
 I Danmark tar man cykeln till jobbet
Till slut ett besök i vår Frues Kirke ( Domkyrkan) med en jesusstaty av den kände skulptören Thorwaldsen , d.v.s. han blev känd för undertecknad först efter besöket i Dronningens By.

Vår present till den jämnt jubilerande vännen förverkligades härmed. Presenten bestod av en övernattning i Dronninges By. Tidpunkten för jazzfestivalen ansågs som lämpligt tillfälle för arrangemanget.

Vädret är ju vad det är denna sommar. Allt utom sommar med sol och värme. Undertecknad  klädde sig i paraply, jeans, jacka och strumpor medan några andra deltagare var mer optmistiska och dök upp i shorts och i bara skjortärmarna. Verkligheten kom fatt oss under dagen och hos alla deltagarna blev klädseln  anpassad till rådande kalla klimat.

Efter tidig incheckning på Scandic Copenhgen gav sällskapet sig ut  vimlet. Bilderna talar för sig själva.

Starten i Krögers Familiehave blev inte så lyckad rent musikaliskt. På scenen stod ett bedagat par där en försökte sig på att sjunga och den andre att ackompanjera på dragspel. Däremot smakade maten bra. Man får bara vara beredd på att dom har vett på att ta bra betalt. De ganska höga priserna uppvägs ändå av den sköna och speciella miljön i famliehaverna ute på Fredriksberg.

En jazztur på kanalerna rekommenderas varmt. Det bjuds på en trevlig rundtur i alla kanalerna tillsammans med skön musik och man "må gerne medbringe egne drikkevarer". Vi hörsammade uppmaningen och inhandlade öl och GammelDansk. Den sistnämnda drycken uppskattades dock inte av alla i sällskapet.

Dag två gick mer i kulturens tecken och vi besökte dels Nationalmuseum med en intressant utställning om Europas utveckling. Krig mellan religionerna har det alltid funnits. Man kan lugnt konstatera att det har inte förändrats något på den fronten nu i modern tid.

Den berömde skulptören Thorwaldsen har ett eget museum, vilket vi också besökte. Nu vet även jag vem han var.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar