fredag 29 juni 2012

Besök på Hagen under ockupationen


Grillansvariga på väg till grillplatsen vid den egna sjön.Dom ville ine använda grillkol utan endast torra kvistar, men blev nerröstade av övriga deltagare.

När vi väl hade ätit färdigt, började grillkolen att bli varm nog. Det var torra kvistar som, trots allt, användes för grillningen.


Självklart skall man ha en grillhund med sig.
Filofisererande på bryggan. Det är bra för själen

Man blir nästa religiös av den totala stillheten
Positionskontroll
Vaktar mot ev. älgintrång
Vår livs levande GPS och skogsmulle
Två glada systrar framför vårt älskade Hagen
Egentligen är detta min soffa, men OK, då
Värdparet för en av kvällarna
Odd Molly säljer ut sin damkollektion och kommer framöver enbart att satsa på herrmode under varunamnet Odd Mårgan

Några dagar mitt i vår vackra natur i Småland är alltid en lisa för själen, men vi kunde konstatera att tidpunkten för besöket inte var den allra bästa.

Just i Hagen hade våra fiender beslutat sig för att genomföra massiva anfall, märka människan väl samt ett utegångsförbud på kvällar, nätter och tidiga morgnar. JAG MENAR NATURLIGTVIS KNOTTEN!  Hur dessa små, till synes obetydliga kräk, kan ställa till så mycket obehag är en gåta. En av oss fick t.o.m inta tabletter mot allergi. Att sitta ute på kvällen och sova för öppet fönster på natten var helt uteslutet.

Tack vare flitigt användande av djungelolja, klarade sig dock undertecknad ganska väl från de massiva anfallen.

Trots obehaget med knotten, blev ändå vistelsen  skön och avkopplande. Upplysningsvis regnade det kraftigt hela tiden dessutom utan att därför sätta sordin på stämningen.  Det är ju alltid trevligt att träffa svägerskor och svåger från Trelleborg. Dom var alla där. Både storasyster och lillasyster passade dessutom på att fylla år så det blev kalas och god mat mest hela tiden.

Framåt sommaren när det blir lite torrare (önsketänkande?) lär knotten försvinna. Å andra sidan tar myggen över, men dom känns mer hanterbara.Dessutom står svampen redo i skogsbackarna vid den tiden, vilket uppväger allt annat elände med diverse småkryp. Det sägs att det kommer att bli ett bra svampår i år. Det ser vi fram emot.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar