tisdag 29 maj 2012

Hasslarps Art Center

 Vi börjar med The Art Center på Fridas Gata
 Stadens Borgmästare med make invigningstalade
 Några rr från B2B
 Sambo och kallfaktor Arne H
B2B partners
 Dagmar G invigningstalar
 En av de många installationerna





En duktig kör underhöll
 En av Dagmars många vackra glasskulpturer
 Efteråt bjöds det rikligt av kallskuret och Oldsbergs läckra ostar tillsammans med lämpliga drycker
 En gäng glada eftersittare i strålande solsken
Den mindre varianten av Heavens Angels
 En stilig duo
 Gapflabb efter en värmlandsvits


En skicklig pianist vid den stora flygeln på gården


Den 27 maj invigdes Hasslarps Art Center med pompa och ståt. Dagmar Glemme och hennes Arne H hade gjort ett fantastiskt jobb. Dom presenterade en konstsamling av allehanda slag och tekniker. Inga begränsningar syntes här inte. En flödande fantasi och kreativitet var det enda som gällde.

Som många känner till håller man till på HA:s gamla "place" men det är inte mycket från den tiden som finns kvar med undantag av en 3 meter hög mur som det egentligen aldrig skulle ges byggnadstillstånd till samt gamla barstolar från Charles Dickens. Man tog helt enkelt med sig sin stol när man gick hem .Uppenbarligen var det ingen på krogen som vågade protestera. Jodå, hålet från pansarskottet avlossat av Bandidos finns kvar i bardisken.

B2B gänget överlämnade ett vårdträd till konstnärsparet. Dom förärades en utehibiskus med en speciell historia bakom sig. Någon gång under -50 och -60 talet tog ägaren av Laröds bilverkstad (Rundberg) med sig hem frön från USA. För att dom skulle anpassa sig till det svenska klimatet, förvarades fröna i frys under ett år. Därefter såldes dom som små sticklingar i verkstaden. Broder Putte köpte några stycken. Idag har dessa frön växt till en hel häck som kunde vara flera meter hög, men som Putte tuktat till en mer lagom höjd.

Snacka om livskraftiga frön!

Om du vill veta mer om Dagmar Glemme, gå in på hennes hemsida: www.dagmarglemme.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar