onsdag 4 april 2012

Vad tilldrog sig idag då? En typisk "lite av varje dag".

Det blev matbrödsbakning med bloggarens surdeg som grund. Surdegen är snart 6 månader gammal. Det funkar bra och  brödet blir, efter lång jäsning på c:a ett dygn, väldans gott. Det är föståss bara undertecknad som äter det eftersom Hustrun inte gillar russinen som finns i. Därför har jag vid något tillfälle bakat utan russin, men utan ökning av konsumtionen. Man har kanske glömt att denna gången fanns det inga russin i. Jag får kanske hitta ett recept som ger lite sötare bröd.

UNO fick sommardäcken påsatta. Nya och fräscha. Fyra nya däck beställdes med bara två behövde bytas, så nu har jag två däck tillgodo hos däckhandlaren. Det känns billigt och bra inför nästa säsong. Fast å andra sidan är det nog dags för nya vinterdäck i år så det blir likväl stora pengar som kommer att belasta det kontot.

På Dunkers är vi några som fikar då och då. Normalt är vi bra två kufar som ljuger ihop en timme eller två, men idag var vi tre som strålade samman.Ryktet om att det är trevligt att träffas på kafé och snacka bort en stund sprider sig. Vi är noga med att vistas i en marin miljö och utsikten från fikarummet på Dunkers över småbåtshamnen är tillräckligt marin, tycker vi. Alla tre har vi ett marint förflutet i en eller annan form. De andra två är båda elektriker och det ligger ju ganska långt ifrån det jag pysslade med. Trots denna skillnad , råder det absolut ingen spänning mellan oss. Tvärtom! Vi är alla överens om att alla borde gå till sjöss under någon fas i sitt liv. Det berikar, vidgar vyerna och skär av navelsträngen till Mor. Lite grand som lumpen.

Nu är det Påsk på gång och det är dags att ägga upp sig.

GLAD PÅSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar