torsdag 5 april 2012

Skärtorsdag



 Här står man upp emot en timme och väntar



Vi blev väl snarare uppsillade i stället för uppäggade. Fiskhandlaren på Eneborg som trots läget på Eneborg heter Högaborgs Fisk., tycker vi, är den bäste i sta´n.
En dag som denna är kön lång, men det går ganska bra ändå. Handlaren bjuder på korv med bröd och stämningen bland de köande är god. Besöket tar upp emot 1 timme.

Handlarens omsättning en Skärtorsdag måste vara enorm. När man står där och pekar på vad man vill har, är notan helt plötsligt uppe i närmare tusenlappen. Ett par skulle inhandla  Brantevikssill och bad om den största burken som rymmer ett kg. Expediten frågade hur många dom var och svaret var: Dom själva, d v s 2 pers. Fiskhandlaren var juste och tyckte att det räckte med den minsta burken för dom två och så blev det. Såhär går det till när säljaren är proffs. I denna butiken tror jag inte att någon ens kan stava till ordet finanskris. Dom är bara att gratulera.

I morgon är det NV Skånes konstrunda och vi åker till Hasslarp och Dagmar Glemme och kanske några besök till. Dagen kommer att avslutas med en god middag med bl a produkter från ovan nämnda fiskhandlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar