måndag 9 april 2012

Påsken

 En cool tjej med nya solbrillor
 Av Erik och Mor hemlagad nässelsoppa. "Nällorna" plockade i markerna i och kring Ramlösa. Klimpen i soppan är en blandning av äggula och smör, m.a.o. ganska näringsrikt
 "Klanen" samlad kring det traditionsenliga påskbordet
 Solbrillorna satt på länge
 Dans och musik är mitt liv det...


 Det är klart att mamma skall vara med
 Skön avkoppling hos husse som även han kopplar av.
 Kollar in Spotify
 Påsklunch i Espergaerde
 Syster ysters goda kycklingsallad. Jodå, den räckte mer än väl till fyra pers.

Tänk att en sådan liten manick (lampsockel) kan släcka ner en hel armatur.



Nu känns det som att påsken på Fridas gata är överstånden.

Påskafton avlöpte med mysig samvaro tillsammans med barn och barnbarn. I år med bara det yngsta närvarande. Den äldsta befinner sig i det varma och soliga Sydafrika hälsandes på sin Pappa. Den yngsta påminde oss om  soligt väder (kanske sydafrikas) genom att bära solglasögon nästan hela kvällen. I går morse snöade det och just nu varnar dom för mera snö i morgon.

Ur led är tiden, eller är det typiskt aprilväder?

Påskdagen blev det danskt hos hos storasyster i Espergaerde .Med på resan fanns också stora storasystern  och våra resp. Som alltid, bjöds det gott och rikligt.

Vi tyckte att våren hade kommit längre i Danmark och man kan ju fråga sig varför dom skall ha vår tidigare än vi svenskar. Danskarna får väl ha det bättre med något och vi unnar dom en tidig vår.

Annandagen bjöd på ruskväder, men trots ovädret gick föreningens ordförande ut och placerade ut våra nya utekrukor fyllda med lecakulor och frisk planteringsjord. Han överlåter härmed till någon annan att ombesörja plantering av lämpliga växter. Det lär säkert inträffa på nästa lördags fixardag.

Till slut ett litet reportage kring det elektriska. Vad gör man när en läslampa slutar att lysa? Om man är privilegierad med en god vän som tillika är elektriker, ringer man honom. Det gjordes idag och efter ett antal skarvningar, svordomar, utbyte av lampsockel och pilleri med diverse lödningar hittade strömmen fram i lampan igen. Undertecknad tjänstgjorde som hantlangare, kaffelagare och assistent till fackmannen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar