lördag 1 oktober 2011

Lammytterfilé med rostad rotsakspuré och äppelcidersås

Vår duktige kock, även kallad the rocking kock, med egen kockrock från Högskolan.

Någon mer bild från gårdagens begivenhet blev det inte. Det finns helt enkel inte fler. Fotografen var strängt upptagen med matlagning och värdskap.

Damen i huset fyllde år (egentligen sker det inte förrän idag, men vi fick inte ihop hela familjen, därför avfirades hon igår) och undertecknad tillsammans med den yngste, se bild, stod för matlagningen medan födelsegrisen förvisades från huset under produktionstimmarna.

Noteras bör att vi har aldrig, så vitt vi kan komma ihåg, upplevt en så varm och solig födelsedag. DET ÄR MINST 20 GRADER VARMT HELA HELGEN! Man blir bara så glad.

Framåt kvällen dök resten av familjen upp. Nästan i alla fall. Juniors flickvän jobbade tyvärr.
Födelsegrisen förärades bl a med nya  inramade kort på barnbarnen. Kortet på den minsta var taget av storasyster. En lovande fotograf, må jag säga . Tyvärr har jag inte bilderna digitalt, annars hade dom publicerats. Det kan kanske bli någon annan gång

Recept på den mycket läckra anrättningen hittar du på www.brortillbror.blogspot.com
Vi lade lammet på grillen i stället för ugnen, där vi rostade rotsakerna.  Ge max 20 minuter för lammet . upp emot 1 timme för rotsakerna i ugnen. Den unge kocken stod för den goda såsen. Vi valde att dricka Alles Verlooren från Sydafrika och det passade alldeles utmärkt.

DAGENS ORD.

PROPP.

Propp kan betyda en säkring i elskåpet eller stopp i vasken eller så kan man åka på en sådan.
Inte är det lätt alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar