tisdag 25 oktober 2011

Det moderna köket

Det inte vårt kök, utan ett helt nytt d:o från någonstans. Jag får inte ihop det, helt enkelt. Statistik visar att vi tillbringar allt kortare tid framför både spis och matbord. Den moderna, ständigt uppkopplade, människan har varken tid eller ork till matlagning och långa sköna stunder kring matbordet. Vi bombarderas med reklam för hel- och halvfabrikat från ABBA, Findus, Felix och ett helt drös av matfabrikanter. TROTS DETTA, min kära läsare, lägger vi ibland ner hundratusentals kronor på ett flashigt kök med all tänkbar sofistikerad utrustning. Jag får inte ihop det. Vi är ju aldrig där mer än en kort stund ibland. När det är fest, blir det ofta dyr catering i stället för hemlagat. Hur mycket tid tillbringar vi inte framför TV:n och tittar på fina matprogram? Det dräller ju av dom! Hur många av oss lagar maten som vi lär oss från TV?   På tal om mat, hittade jag en artikel i bladet idag där man enl. nya engelska rön inte höjer blodfetthalterna på grund av fett utan det beror på sockret. För ett antal år sedan tog man bort allt fett från matvarorna och ersatte det med en annan smakbärare - sockret. Vad skall man tro?                 Det blir nog smör, bearnaisesås, hollandaisesås och vispgrädde som får gälla framöver. Allt för hälsans skull. Synd att det är så svårt att få tag i gåsaflott.           




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar