tisdag 25 oktober 2011

Det moderna köket

Det inte vÃ¥rt kök, utan ett helt nytt d:o frÃ¥n nÃ¥gonstans. Jag fÃ¥r inte ihop det, helt enkelt. Statistik visar att vi tillbringar allt kortare tid framför bÃ¥de spis och matbord. Den moderna, ständigt uppkopplade, människan har varken tid eller ork till matlagning och lÃ¥nga sköna stunder kring matbordet. Vi bombarderas med reklam för hel- och halvfabrikat frÃ¥n ABBA, Findus, Felix och ett helt drös av matfabrikanter. TROTS DETTA, min kära läsare, lägger vi ibland ner hundratusentals kronor pÃ¥ ett flashigt kök med all tänkbar sofistikerad utrustning. Jag fÃ¥r inte ihop det. Vi är ju aldrig där mer än en kort stund ibland. När det är fest, blir det ofta dyr catering i stället för hemlagat. Hur mycket tid tillbringar vi inte framför TV:n och tittar pÃ¥ fina matprogram? Det dräller ju av dom! Hur mÃ¥nga av oss lagar maten som vi lär oss frÃ¥n TV?   PÃ¥ tal om mat, hittade jag en artikel i bladet idag där man enl. nya engelska rön inte höjer blodfetthalterna pÃ¥ grund av fett utan det beror pÃ¥ sockret. För ett antal Ã¥r sedan tog man bort allt fett frÃ¥n matvarorna och ersatte det med en annan smakbärare - sockret. Vad skall man tro?                 Det blir nog smör, bearnaisesÃ¥s, hollandaisesÃ¥s och vispgrädde som fÃ¥r gälla framöver. Allt för hälsans skull. Synd att det är sÃ¥ svÃ¥rt att fÃ¥ tag i gÃ¥saflott.           




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar