måndag 17 oktober 2011

Blekinge igen

 Ankomst till det Stjernfeldtska paradiset vid kusten mellan Karlshamn och Bräkne Hoby
 som ligger i en vik vid havet med promenadavstånd till båten
 Trollsländan solar sig
 Det bjöds på utsökt mat
 Rimfrosten har kommit
 Älvorna dansar
 Sjön ligger blank som en spegel.
 Minnessten över Nils Dacke
 Vacker vy från Nils Dackes minnessten
 På väg till minneslunden på en ö utanför kyrkan
Årets sista grillning ägde rum i totalt mörker.

Det firades en fantastisk helg hos Herrskapet Stjernfeldt i Blekinge och deras  alternativa boende. Man kan inte kalla det för sommarboende eftersom dom flyttar upp i april och återvänder inte till radhuset i Lund förrän i Oktober. Däremellan tillbringas många helger här.

Husfar är en händig man och har byggt till och renoverat i stort sett alldeles själv. Utgångsläget en gång i tiden var ett fallfärdigt torp utan ens rinnande vatten. "Torpet", som för övrigt har 10 permanenta sängplatser inkl. gäststugan är, utrustad ett tip-top med grovkök, modernt kök etc. Självfallet är värmepumpen tillsammans med några extra värmekällor styrbara via mobiltelefonen. Här anländer man inte till ett kallt hus. Det enda som saknas är en diskmaskin. Anledningen till det är att man har så fin utsikt ut i det gröna när man diskar och därför en skön avkoppling för diskaren.

Man tackar härmed för en skön helg och mitt löfte till husfar att ställa upp som hantlangare (det är det enda jag duger till eftersom min tumme befinner sig mitt i handen) under nästa byggprojekt står fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar