söndag 14 augusti 2011

Officiell ivigning av pool samt kräftskiva

 Inbjudna gäster anländer iklädda
  lämplig klädsel och utrustning

 Väl dekorerade

 Gudmor klipper av bandet
 Bassängbrännvin tillsattes som kvalietshöjare av vattnet
 Invigningsdrinken intas
 Kalas


 Värdfolket förärades ett pommes frites spel
 Självklart satt vi ute under markisen
 Ett av djuren förevisas
 Avklippningen från en annan vinkel
Gästerna skänkte en liggande groda, som en del tyckte inte passade i färg (ej på bild, men den kommer troligen få stanna kvar som den är) På bild, en nyinköpt grodman med kikare.

 Installation av densamma
En frusen men glad gäst.


Prick kl 17.00 anlände gästerna glada i hågen, väl rustade och med ett antal roat förvånade grannar i bakgrunden (syns ej på bild)

Fru Svensson utsågs enhälligt till Gudmor och förrättade invigningen med värdighet. Konstruktören och byggaren kände både glädje och stolthet under denna högtidsstund.

Ganska snabbt efter ceremonin bjöds det på kräftor med klassiska tillbehör som Västerbottenost, Brännvinsost och lämpliga drycker av allehanda slag och varierande alkoholhalt och stämningen låg hela tiden på en mycket hög nivå.

Senare framåt aftonen spelades det Cybarit. Detta är ett frågespel kring frågor om mat, dryck, vett och etikett och det gäller att ta så många poäng som möjligt. Efter en hård kamp fick herrarna se sig besegrade av Damerna. Gentlemen och goda förlorare som vi är, framförde vi varma gratulationer till segrarna. Man skall helst inte råka ut för minuspoäng när man drar de olika jokrarna. Dessvärre lyckades herrarna med att få de flesta och vi hade ingen tur med dom.

Senare allt eftersom aftonen fortskred övergick vi till lite enklare underhållning. Gästerna hade medbringat ett nyinköpt spel vid namn "Pommes Frittes spelet". Här gällde det att att plocka upp rätt pommes. Om man tog fel, åkte alla de andra ut på bordet och spelet var förlorat. Vi hade ganska kul! Spelet kan rekommenderas att tas fram vid tillfällen då någon större tankeverksamhet inte krävs eller är möjlig att utövas.

Pigga och nytra efter en stadig frukost med både stekta ägg med Bacon och bönor i tomat tillsammans med massor av andra goda frukosttillbehör, drog sällskapet iväg på en rundtur i staden. Vi hann med både matmarknad på Stortorget, Auktionskammaren, Bakluckeloppis på söder, sightseeing på Högaborg och Ödåkra samt Flower Team för inköp av groda (se bild).
Nämnas bör att någon hade ropat in diverse keramikfat på auktionskammaren och hämtning av dessa var anledningen till besöket där. Lagret av porslin och keramik är enl. uppgift ännu inte helt komplett och därför förväntas det fler inköp framöver för att råda bot på detta.

Eftermiddagen ägnade ramlösaborna åt björnbärsplockning och nu står det 2 rejäla burkar sylt på avsvalning plus att en del hamnade i frysen. Som om detta inte skulle vara nog har Kärestan anrättat en  läcker kräftsoppa på resterna från igår och den kommer att sitta fint framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar