onsdag 24 augusti 2011

En hårt uppbokad pensionär

 Jodå, minstingen älskar att åka cykel
 Celebrety Cruises på Lagelinie
Skeppssidan ser ut som ett höghus med en rad balkonger. Det är bara parabolantennerna som saknas

På Langelinie
Det går bra att bli fotograferad tillsammans med en så´n här figur, men det kostar en liten slant

Just nu är det bråda dagar för pensionären.
Måndag 22aug

"Sydkraft" hade tjänstgöring i Laröd . Det var körning av otymplig kultivator/jordfräs med efterföljande lukning som gällde. Fint blev det och snart ligger gräset utrullat och klart.
På kvällen kom storebror och svägerska från Stockholm på besök och vi åt en god middag.

Tisdag 23 aug.

Månadsmöte  SPF med konsert av Jazzin´Jacks. En hel del härliga gamla skolminnen har man med dessa grabbarna .Bl a spelade några av oss tillsammans i studentorkestern. På den tiden spelade jag klarinett och andrastämman i studentsången sitter fortfarande som en smäck! Det var hårda dagar i examenstider. Vid ett tillfälle blev det dock dyrt för trumpetaren. Han stannade upp i en sandlåda som passerades och tyckte att trumpeten var utmärkt att ösa sand med. En sådan hantering klarade inte ventilerna
 på trumpeten och det tog ett tag på musikverkstad innan den var spelbar igen.

Onsdag 24 aug

Heldag i Köpenhamn tillsammans med vännerna från Landet (Jonstorp). Tänk att man kan lösa en "duo" på Jojokortet tur och retur Hbg - Köpenhamn inkl. fri tur på stadsbuss i Köpenhamn för 292kr. Mycket prisvärt.
Tanken var att vi skulle besöka en stor matmässa som enl. uppgift på stadens hemsida skulle finnas överallt i centrala Köpenhamn. Vi hittade ingenting mer än det vanliga utbudet på gator och torg.Efter besök på turistbyrån kunde vi konstatera att det fanns inget evenemang av det här slaget just idag. Så fel det kan uppfattas på en hemsida. Nu gjorde det ingenting för vi hade väldigt trevligt ändå, se bilder, och avslutade vår heldag på Jensens Böfhus. I detta sammanhanget kan meddelas att på den krogen innebär en stor fatöl 75 cl och 75 DKK. Lite i mesta laget kan tyckas.
Stort var det ute på Langelinie också. Skeppen idag ligger på ca 150000 ton. På -60 och -70 talen när min Kungsholm kryssade runt på det sju haven rörde det sig om knappt 25000 ton och 350 passagerare och lika många i besättningen mot dagen 2-3000 och ca 1000 pers i besättning. Undrar hur många dom har i köket idag? På "Kungen" var dom 35.

Torsdag 25 aug.

Hämta bil efter reconditioning. Handla kräftor och annat som behövs till kräftskivan på lördag. Bio på kvällen med efterföljande fläskpannkaka. Det känns  sunt och näringsrikt en sen kväll.

Fredag 26 aug

Vilodag

Lördag 27 aug

Fixardag med efterföljande kräftskiva i Brf föreningen

Söndag 28 aug

FM - passning av litet barnbarn
EM - Svampplockning - förhoppningsvis kantareller och på kvällen blir det säkert en god middag.

Nästa vecka ser ut att bli ganska lugn. Åtminstone ser det ut så i dagsläget. Visserligen smäller  det till i helgen med Kalles 30 årskalas, men likväl.

Under kommande helger ligger det redan en hel del bokningar inne och dom ber jag att få återkomma till.

För er blivande pensionärer som läser detta, kan jag upplysa om att några sysselsättningsproblem råder det inte. Åtminstone inte på Fridas gata.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar