torsdag 28 juli 2011

Sydkraft



Som senior fortsätter arbetslivet även efter 65 fast med ett helt annat innehåll än, åtminstone för vissa,  tidigare. Det har blivit mer naturnära och man blir anlitad av familjen för lite mer handfasta och praktiska uppgifter än de man hade innan 65.

Denna veckan har präglats av tungt trädgårdsarbete i Laröd i form av utläggning av dekorationssten runt huset samt nedgrävning av rör till telesladd i tung stenig lerjord. Lite mör i kroppen är man väl, men inte mer än att man står ut. Det är ju kul att hjälpa till. Vaddå vältränad?

Medan vi grävde ner röret, dök det upp en gammal bekant som i hela sitt verksamma liv har drivit ett större företag i godisbranschen. Nu kom han glad och förnöjsam på promenad med sina barnbarn och trivdes i största allmänhet även han med tillvaron nu efter försäljningen av sin firma.

Varje fas i livet har sin tjusning. Det skall ni unga ,som ännu inte uppnått aktningsvärd ålder, veta. Ni har alla något att se fram emot. Dessutom kommer pensionen att höjas med 3,5% nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar