måndag 25 juli 2011

Degeberga den 24 juli

 Stor picknick på parkeringen. Här saknades ingenting




Nä, det blev ingen klarinett även om det frestade.

En tidig söndagmorgon i ett kallt, regnigt och ruggigt  Skåne bar det iväg till den stora Antik- och samlarmarknaden i Degeberga. Totalt blev vi 9 pers. Resten föll ifrån av olika anledningar.

Turligt nog kom det aldrig något regn över Degeberga.

Vi delade upp oss i två lag. Micke och undertecknad i det ena och Kerstin och Maggo i det andra. Det kändes rätt med denna uppdelning med tanke på hur mycket tid man var beredd att lägga vid varje stånd. Gubbsen spenderar mindre tid än Damerna i dessa sammanhangen.

Några större fynd gjordes inte eftersom priserna var ganska höga. Det hittades dock fina vinglas till Erik som han hade önskat sig. Micke hittade sin efterlängtade olivurkärnare till ett mer facilt pris än vad butikerna vill ha. Undertecknad fick nöja sig med en liten pin för 20kr från Svenska Amerika Linien. Han hittade också en pennkniv från Kungsholm, men det begärdes 550kr för den och därför blev det ingen affär. Någon klarinett blev det heller inte. Här hemma ligger 2 flöjtar och skrotar som den gamle klarinettisten först får öva upp sig på.

Någon hittade 2 st senapskulor och slog till. Det fanns bara 4 st tidigare, men man bör nog ha några i reserv...

Picknicken på parkeringen i snålblåst och kyla blev grandios. Det bjöds pajer av olika slag, piroger, kycklingklubbor, tunnbröd med fyllning, sallader och grönsaker av olika slag och som avrundning bjöds rabarberkaka, småkakor (allt hemmabakat) och en god kopp kaffe.

På Fridas gata blev det paj till kvällsmat också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar