lördag 2 april 2011

Kungsholm forts.

Kära läsare!
Jag är hemskt ledsen att jag gjorde er besvikna igår. Saken är nämligen den att när fartyget skulle runda Skagen inför den sista sträckan till Helsingborg, upptäckte man att inget sänglinne fanns ombord. I Marseilles låg hela beställningen av sänglinnet av allra högsta franska kvalité och väntade. Sagt och gjort, man vände båten för att segla till Marseilles och hämta sänglinnet. Fartygets befälhavare ansåg att detta vara ett klokt beslut eftersom man behövde lite mer tid på sig att provsegla  henne efter den långa varvsvistelsen.

 Exakt när hon sedan anländer Helsingborg vet man inte i nuläget.

För övrigt finns det långt gångna planer för hennes framtida verksamhet i Helsingborg. I ägarkonsortiet ingår bl a en känd stiftelse i Lichtenstein. Deras engagemang är så stort att man har beslutat att tilldela dem båtens s:k redarhytt (owners cabin) som ligger i anslutning till befälhavarens. Enl. uppgift kommer hytten att döpas om till "The Family room". En känd gammal krögarprofil med erfarenhet från skeppsrestauration i Staden lär också har blivit tillfrågad som restaurangansvarig ombord..

En exklusiv Pub ligger också i planeringen och man har önskemål om att engagera ett lokalt bryggeri vilket också ligger i linje med konsortiets seriösa miljötänkande att utnyttja lokala leverantörer. Namnet på Puben är redan bestämt: Det blir "Skåne Vapen"!

Betr. Saltkristallerna kommer man troligen att bygga enbart bostäder. Något behov av kongresscentrum och hotell kommer inte att finnas. Härmed blir det tänkta stora projektet lite mer blygsamt till fägnad för lokalbefolkning och alla kritiker.

Det är också tänkt att The Tivoli skall ligga kvar på sin nuvarande plats om än i förändrad skepnad. Planen är att gräva ut hamnen under The Tivoli och låta etablissemanget flyta på pontoner i vattnet med vågmaskin ansluten. Helt och hållet för att skapa en marin miljö och framkalla det riktiga gunget. Avsikten är att The Tivoli skall bli en del av den omfattande verksaheten i form av nattklubb i direkt anslutning till Kungsholm i form av en traditionell landgång.

Önskemål finns också om att bygga två fartygsskorstenar på The Tivoli för att förstärka båtkänslan. Hr Jönsson &Co har ombetts att skaffa sig skepparexamen för att på ett ansvarsfullt och säkert sätt  kunna driva sitt livsverk vidare.

Långtgående planer finns också att i framtiden bedriva riktig kryssningsverksamhet. Till en början med några mindre kryssningar typ Ven runt och liknande.

Fler nyheter i detta ämne kan komma framöver. Vem vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar