torsdag 21 april 2011

En strålande påskvecka med en njutarkväll på Gastro

Årets minsta och gladaste påskkärring
Att påta i jorden är kul!
Mormor och morfars örtodling är intressant

Jojomensan, nu står jag själv och några stapplande steg blir det också.





 Det började i måndags i moll. Vid klubbutskottets (Odd Fellow) möte beslöts att lägga ner den planerade vårfesten med Damer. Intresset var för svagt. Folk är tradiga ibland!
Tisdagen blev dock mer angenäm. Årets vinprovning med Håkan Nilsson med en utsökt 3-rätter middag efteråt genomfördes på Gastro.

Medan Håkan tog oss på en jorden runt resa på 1 timme med hjälp av en power-point presentation, provade vi fyra viner från Frankrike, Spanien, Sydafrika och Italien. Min favorit var nog spanjoren. Jag gillar ekton i lagom mängd. Vinet hette 2009 Los Olmos Ribera del Duero.

Håkan är en driven och kul berättare och kan konsten att fånga publiken. Hans stora fotbollsintresse vid sidan om vinet framgick med all tydlighet. Han planerar gärna sina vinresor samtidigt som något stort fotbollsevent. Vinvänner har han över hela världen
Gå gärna in på hans hemsida och ta reda på mer www.vinkonsult.com
 

Det är ju ett tufft jobb han har, stackaren. Han meddelade att han nyligen hade drabbats av läderallergi. Det upptäcktes en morgon efter en fest när han vaknade med skorna på och hade en brinnande huvudvärk. Det är precis samma sak med kräftorna. Det är skalen man blir dålig av...

Detta bjöds till middag:
Glacerad sparris på ramslökskräm, tartar på hälleflundra med torkade vikentomater och stenbitsrom.
Till detta drack vi Caudio Bianco IGT Grenacio/Catarratto från Sicilien.

Sedan serverades Kalvfilé, färsk potatis mousseline, vårprimörer, säsongens svamp (murklor) samt en portvinssky.
Rödvinet hette 2009 Albamar William Cole Wineyards Cabernet Sauvignon Central Valley - Chile. SMAKADE FÖRTRÄFFLIGT.

Dessert: Rabarber, jordgubbar och vanilj och till detta serverades Moscato d´Asti Cascina Galetto fån Piemonte, Italien.


Kalaset gick loss på 795 kr. Det var 5kr billigare än förra året, men då ingick kaffe och Grappa. Är det det som kallas för inflation.??


Mitt slutomdöme är att Gastro är en av landets bästa krogar. Det dom gör gör dom med kärlek och med högsta yrkeskunskap.

Nu är det snart påskafton och då kommer alla barnen på påskbord. Väntande i kylen från Borgmans fisk ligger nu rökt- och gravad lax, Brantevikssill, kryddsill, pepparrotssill, och currysill. Brännvinet är kryddat enl. Fredriksdals recept och skall snart in på kylning.  Mer kommer att bjudas, men det får bli en överraskning för gästerna.

Jag kom på såhär i efterhand att i rubriken står det "En strålande påskvecka" oc h det är det ju. Vi har rena rama sommarvädret som kommer att fortsätta ett tag framöver. Uteserveringarna öppnar upp och nya dyker säkert upp somn svampar ur jorden.


För övrigt pågår planeringen för fullt inför B2B,  mötet på tisdag. Hans och undertecknad är världar. Anrättas skall den meny som kommer att gälla när vi bjuder in våra Damer den 31 maj. Därför presenteras inte menyn här.


Om du vill veta mer om  Brother2Brother, gå in på www.brortillbror.blogspot.com





GLAD PÅSK!

PS. Skulle varit ensam hemma i kväll, men Hustrun fick motorstopp på kvasten och fick ställa in resan.DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar